Trimite unui prieten

Consultare publică pentru proiectul ”Oradea – Oraș verde 2030”.

Marti , 14 Iulie 2020, 15:22

Exportă PDF - Consultare publică pentru proiectul ”Oradea – Oraș verde 2030”. Tipărește pagina - Consultare publică pentru proiectul ”Oradea – Oraș verde 2030”. Trimite unui prieten - Consultare publică pentru proiectul ”Oradea – Oraș verde 2030”.

 

Prin proiectul "Oradea - oraș verde 2030" s-au inventariat și continuă să se identifice în continuare zonele din oraș în care se impune amenajarea de spații verzi, cetățenii fiind invitați să participe începând de azi, 14 iulie, timp de două săptămâni, la consultarea publică și să vină astfel cu sugestii și propuneri privind zonele în care ei locuiesc, la adresa de email directia.tehnica@oradea.ro

Proiectul "Oradea - Oraș verde 2030" pornește de la principiul unei distribuţii echilibrate a spațiilor verzi, distribuție care trebuie să  asigure  accesul facil al tuturor orădenilor prin realizarea unei durate maxime de deplasare de la locuință la spațiul public urban verde de 5 minute de mers pe jos , respectiv cca 300 m distanță până la spatiul public verde.

Astfel, programul de regenerare și revitalizare al spațiului urban început de către municiplaitate continuă și pentru perioada 2021 - 2030. Obiectivele urmărite prin acest program sunt următoarele: o distribuţie echilibrată a spațiilor verzi; extinderea suprafeței de spații verzi la nivel de oraș; creșterea indicatorului de  spațiu verde/cap de locuitor; creșterea procentului de populație care se află la mai puţin de 5 minute de mers pe jos de suprafetele verzi,  la peste 90% în 10 ani.

În ultimii 10 ani, în Oradea  suprafața de spatiu verde amenajat s-a mărit cu 24,08 ha, ajungând până la sfârșitul anului 2019 la 534 ha, lucru care a fost posibil prin realizarea mai multor  investitii publice, respectiv prin transformarea unor terenuri degradate, a unor suprafețe lăsate în paragină în spații verzi funcționale care au fost astfel redate cetățenilor orașului. 

Proiecte de regenerare urbană propuse pentru 2021 -2030 se împart în trei categorii:  I. proiecte de regenerare care se vor realiza prin reconversie funcțională II. Programe de împădurire, III. Proiecte de regenerare urbană prin centre și sub-centre de cartier(piațete, scuaruri) cu componenta de spații verzi.

În atașament pot fi vizualizate toate planșele aferente proiectului "Oradea - Oraș verde 2030".

 

  

 

 

Fișiere - Consultare publică pentru proiectul ”Oradea – Oraș verde 2030”.

Donatii spitale
Sectie de votare
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Program colectare selectiva - saci galbeni
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
ROHU 421