Trimite unui prieten

65 de hectare de teren degradat vor fi împădurite în Oradea în următorii doi ani

Vineri , 14 Februarie 2020, 13:17

Exportă PDF - 65 de hectare de teren degradat vor fi împădurite în Oradea în următorii doi ani Tipărește pagina - 65 de hectare de teren degradat vor fi împădurite în Oradea în următorii doi ani Trimite unui prieten - 65 de hectare de teren degradat vor fi împădurite în Oradea în următorii doi ani
65 de hectare de teren degradat vor fi împădurite în Oradea în următorii doi ani

Viceprimarul Florin Birta a anunțat azi, 14 februarie, în cadrul unei conferințe de presă, că la ședința Consiliului Local de săptămâna viitoare se va supune votului un proiect de parteneriat între Primăria Oradea și Garda Forestieră, care prevede împădurirea unor suprafețe de aproximativ 65 ha în municipiu.

Conform spuselor viceprimarului, proiectul de hotărâre prevede ameliorarea unei suprafețe de 65 de ha de teren degradat proprietate publică a municipiului, unde în urma unui parteneriat încheiat cu Garda Forestieră se vor face plantări de arbori.

Este vorba de trei locații: una în cartierul Tineretului, în vecinătatea uzinei de Apă, pe o suprafață de 1,5 ha, iar celelalte două pe malul stâng, respectiv malul drept al Crișului Repede, în aval de podul CFR, lângă şoseaua de centură, aferent liniei ferate Arad- Oradea. „Acolo avem pe de o parte o suprafață de 37 ha de teren, iar pe cealaltă parte 26 ha de teren, pe care în urma protocolului cu Garda Forestieră le vom împăduri", a declarat viceprimarul Florin Birta.

După ce în ședința Consiliului Local se va aproba acest proiect, Primăria Oradea va preda terenul Gărzii Forestiere, care va demara procedura de licitaţie în vederea stabilirii firmei care se va ocupa de aceste plantări.

„Poate nu toate aceste plantări se vor realiza în acest an, dar cu siguranță până la anul viitor toate cele 65 de ha de teren vor fi liziere ale municipiului Oradea. Începem încet, încet să împădurim cel puțin unele zone ale orașului nostru, mai ales în zona Ioșia, unde acea lizieră cu siguranță va schimba calitatea aerului în zonă", a spus viceprimarul.

Pe suprafața de aproximativ 1,5 ha de teren din zona cartierului Tineretului, plantările vor începe în luna martie 2020. În următoarele două săptămâni, terenul va fi nivelat și, când timpul va permite, în parteneriat cu Garda Forestieră, care pune la dispoziția Primăriei Oradea arborii, se vor planta stejari și frasini pe toată suprafața existentă, a menționat Florin Birta.

 

 

Fișiere - 65 de hectare de teren degradat vor fi împădurite în Oradea în următorii doi ani

Situatie Covid
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
ROHU 421