Trimite unui prieten

80% din lucrările la noua linie de tramvai sunt finalizate

Vineri , 15 Octombrie 2021, 14:39

Exportă PDF - 80% din lucrările la noua linie de tramvai sunt finalizate Tipărește pagina - 80% din lucrările la noua linie de tramvai sunt finalizate Trimite unui prieten - 80% din lucrările la noua linie de tramvai sunt finalizate
80% din lucrările la noua linie de tramvai sunt finalizate

Lucrările la linia de tramvai pe noul tronson care va face legătura între Calea Aradului şi Bulevardul Nufărul - Cantemir sunt realizate în proporție de 80%, urmând să fie finalizate în luna decembrie a acestui an.

Linia nouă de tramvai măsoară 3,8 km și face legătura între Calea Aradului și cartierele Nufărul-Cantemir.

„Vorbim despre un alt contract pe mobilitate, fonduri europene, ceea ce înseamnă un plus valoare pentru orădeni și o creștere a calității transportului în comun, dar și o legătură mult mai bună între diferite zone ale orașului în ceea ce privește transportul cu tramvaiul. Este un proiect de 11,6 milioane de euro + TVA, în care contribuția municipalității este de 2%, diferența de 98% fiind accesată pe fonduri europene prin Programul Operațional Regional. Termenul de finalizare a lucrărilor este luna decembrie 2021 și estimăm că acestea vor fi în grafic, iar linia va fi finalizată până la termenul stabilit conform contractului", a declarat primarul Florin Birta.

Până în prezent a fost realizată calea de rulare a tramvaielor în intersecția dintre străzile Primăriei - Decebal - Calea Aradului, în intersecția dintre străzile Aviatorilor - Calea Aradului și pe străzile Făgărașului, Ceyrat, Atelierelor și Salca precum și în depoul OTL.

Totodată, au fost montați stâlpii de susținere a firului de contact și s-a montat firul de contact în zona străzilor Calea Aradului, Făgărașului, Ceyrat și în depoul OTL.

În continuare se lucrează la montarea liniei de tramvai la intersecția străzii Salca cu strada Dimitrie Cantemir și pe podul de peste Peța din strada Dimitrie Cantemir.

Totodată, au loc lucrări la înierbarea liniei de tramvai și realizarea irigațiilor necesare pentru gazon. Urmează instalarea celor două stații de redresare pentru alimentarea cu energie electrică a liniilor de tramvai, precum și finalizarea adăposturilor pentru stații.

Obiectivul de investiții „Realizare legătură pe cele trei direcții a liniilor tramvai în intersecția între străzile Primăriei - Decebal - Calea Aradului și extindere linie nouă de tramvai pe traseul Calea Aradului - str. Făgărașului - str. Atelierelor (cu acces depou OTL) și legătura pe toate direcțiile cu str. D. Cantemir" este finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiție 4.1 Mobilitate urbană durabilă.

Proiectul este implementat de Primăria Oradea prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională. Termenul de finalizare a lucrărilor este decembrie 2021.

Contractul de proiectare și execuție a fost încheiat cu asocierea de firme SC Mari Vila Com SRL, SC Abed Nego SRL și SC Aquacons SRL, iar ordinul de începere a fost emis la data de 16.10.2018.

 

 

Galeria foto - 80% din lucrările la noua linie de tramvai sunt finalizate

Situatie Covid
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator