Trimite unui prieten

A fost deschisă circulația rutieră pe noul pod de lângă Universitate

Luni , 3 Decembrie 2018, 8:51

Exportă PDF - A fost deschisă circulația rutieră pe noul pod de lângă Universitate Tipărește pagina - A fost deschisă circulația rutieră pe noul pod de lângă Universitate Trimite unui prieten - A fost deschisă circulația rutieră pe noul pod de lângă Universitate
A fost deschisă circulația rutieră pe noul pod de lângă Universitate

Vineri, 30 noiembrie, la ora 12.00, a fost deschisă circulația rutieră și pietonală  pe noul pod peste pârâul Peța, între Calea Armatei și strada Universității. De asemenea, OTL a reluat circulaţia cu autobuze pe linia 14 pe traseul normal, în aceeași zi.

Ultimele amenajări la pod, care includ trotuarul de pe partea stângă pe sensul de mers spre Universitate, se vor finaliza miercuri, 5 decembrie.

Noul pod are o lungime de 19,25 m și o deschidere de 18,59 m, lățimea carosabilului fiind proiectată la 2x3,50 m iar cea a trotuarelor la 2x2,40 m, care include și câte o pistă de biciclete cu o lățime de 1 m.

Ordinul de începere la partea de construcție a noului pod în locul celui vechi, care a fost demolat, s-a dat în data de 17 septembrie 2018. Demolarea vechiului pod a fost necesară întrucât nu mai prezenta siguranţă în desfăşurarea traficului, fiind construit în anul 1940.

Podul a fost realizat de asocierea de firme SC Drumuri Bihor SA (lider) - SC Proexco SRL - SC Trameco SA - SC General Standard Antreprenor General SRL. Prețul contractului este de 1.045.317,14 lei, fără TVA, durata de execuţie fiind de 4 luni.

 

Centenar
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Camera web
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta