Trimite unui prieten

Acțiune de salubrizare a malurilor Crișurilor Repede între Podul Densusianu și Podul Mareșal Constantin Prezan

Joi , 12 Aprilie 2018, 15:03

Exportă PDF - Acțiune de salubrizare a malurilor Crișurilor Repede între Podul Densusianu și Podul Mareșal Constantin Prezan Tipărește pagina - Acțiune de salubrizare a malurilor Crișurilor Repede între Podul Densusianu și Podul Mareșal Constantin Prezan Trimite unui prieten - Acțiune de salubrizare a malurilor Crișurilor Repede între Podul Densusianu și Podul Mareșal Constantin Prezan
Acțiune de salubrizare a malurilor Crișurilor Repede între Podul Densusianu și Podul Mareșal Constantin Prezan

Azi, 12 aprilie, Fundaţia Life Tineret împreună cu partenerii Administrația Bazinală de Apă Crișuri - APELE ROMÂNE, Master Adventure, ECOTOP Oradea și Asociaţia Oradea Civică, dar  și cu alți cetățeni voluntari au curățat apele și malurile Crișului Repede pe porțiunea cuprinsă  între Podul Densusianu și Podul Mareșal Constantin Prezan.

În acțiunea de azi s-au implicat 70 de persoane, care până la ora 13:00, au colectat în total 80 de saci cu deșeuri din albia Crișului Repede.  Acțiunea de igenizare va continua și mâine.

Primăria Oradea prin RER Vest Oradea asigură transportul deșeurilor colectate la Depozitul Ecologic. Totodată, pentru buna desfășurare a acestei activități, Primăria Oradea  asigurat furnizarea de saci menajeri.

Voluntarii din cadrul proiectului The Green City Project 2, derulat de către Fundația Life Tineret, au inițiat această acțiune pornind de la convingerea că apele țării reprezintă un element esențial în ecosistemul din comunitatea noastră. Totodată cursurile de apă împreună cu malurile lor asigură habitatul multor specii de animale și un loc de relaxare pentru oameni.

Voluntarii vin și trag un semnal de alarmă către comunitatea din Oradea, dar și către oamenii care trăiesc în judeţul Bihor, asupra faptului că toți suntem responsabili de protejarea calității apei și de resursele de apă, iar în contextul schimbărilor climatice avem responsabilitatea de a avea grijă de râurile noastre ca de una dintre cele mai importante resurse de care depinde existența și funcționarea vieții umane.

Tocmai de aceea la această acțiune au fost invitați toți aceia care consideră ca pot și trebuie să ajute pentru ca râul care străbate comunitatea noastră să nu fie poluat cu deșeuri.

Acţiunea face parte din proiectul "THE GREEN CITY PROJECT 2", realizat de Fundaţia Life Tineret cu sprijinul financiar al Comisiei Europene.

 

Galeria foto - Acțiune de salubrizare a malurilor Crișurilor Repede între Podul Densusianu și Podul Mareșal Constantin Prezan

Romania 100
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Camera web
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert