Trimite unui prieten

ADP și-a prezentat raportul de activitate pe anul 2016

Joi , 16 Februarie 2017, 15:41

Exportă PDF - ADP și-a prezentat raportul de activitate pe anul 2016 Tipărește pagina - ADP și-a prezentat raportul de activitate pe anul 2016 Trimite unui prieten - ADP și-a prezentat raportul de activitate pe anul 2016
ADP și-a prezentat raportul de activitate pe anul 2016

Liviu Andrica, directorul Administrației Domeniului Public (ADP), a susținut azi, 16 februarie 2017, o conferință de presă în care a prezentat raportul de activitate pe anul 2016 a instituției pe care o conduce.

Directorul Liviu Andrica a punctat toate investițiile făcute anul trecut de ADP,  principalele lucrări amintite fiind cele realizate la parcarea și pasajul subteran de la Piața Rogerius, la Parcarea Independenței, la Piața Rogerius, extinderea și amenajarea cimitirului, modernizările de la Piața Nufărul și Piața Cetate, împrejmuirea Pieței Ioșia etc.

"Anul 2016 a fost un an bun, dar greu. În ceea ce privește investițiile realizate de ADP în cursul anului trecut, acestea s-au ridicat la 758.000 euro. Din punct de vedere comercial, putem spune că zona Rogerius este cea mai frumoasă zonă din oraș, iar acum, o dată cu finalizarea parcării subterane și a pasajului, este și o zonă complet funcțională. În ceea ce privește Aquaparkul Nymphaea, suntem mulțumiți de ce se întâmplă acolo, atât noi, cât și cei care i-au trecut pragul, deși începutul a fost foarte greu, deoarece am pornit de la zero, atât ca experiență, cât și în ceea ce privește personalul", a spus Liviu Andrica în deschiderea conferinței.

O nouă Piață Obor

Referitor la Piața Obor, având în vedere că pe acest amplasament urmează să se construiască sala de sport polivalentă, conducerea ADP a demarat deja lucrările pentru construirea unei noi piețe. Studiul de fezabilitate este gata iar indicatorii tehnico-economici sunt aprobați. Astfel, noua piață care va cuprinde, la fel ca cea veche, și piața auto, precum și piața de antichități, va fi amenajată lângă Cartierul Europa și va avea o suprafață de 8,5 ha, mult mai mare decât vechea piață.

Pe de altă parte, conducerea ADP susține că adăpostul Grivei funcționează bine, iar sesizările care privesc câinii comunitari au fost tot mai puține. La grădina zoologică, ADP urmărește amenajarea unui nou țarc, în care să fie aduse mai multe animale sălbatice, în special feline.

În ceea ce privește Ștrandul Ioșia, reprezentanții ADP au declarat că acesta a fost pe profit în anul 2016, având cea mai bună apă din județul Bihor, din punct de vedere al sursei și calităților sale. În ceea ce privește biletele de intrare, acestea vor crește ușor de la 1 martie 2017, respectiv la 14 lei pentru adulți și 7 lei pentru copii.

Profit de 700.000 euro

"Cele mai profitabile sectoare ale ADP rămân piețele. Noi avem mereu în vedere că o societate comercială nu este ca o instituție. Astfel, o societate prestează servicii contra cost și trebuie să aibă profit. Profitul ADP pe anul 2016 a fost de 700.000 euro, din care jumătate s-a întors către Primăria Oradea. Într-adevăr, noi primeam anual anumite subvenții de la Primăria Oradea, dar dăm o cotă mult mai mare înapoi, ca participare la profit. Din ianuarie 2017 nu mai primim subvenții de la primărie", a completat directorul Liviu Andrica.

La final, directorul ADP a spus că obiectivele pentru anul 2017 vor viza următoarele: finalizarea parcării subterane de pe strada Independenței; amenajarea noii Piețe Obor; amenajarea unei parcări între hala veche a Pieței Cetate și blocul Cicero, dar și a unui drum care să lege această zonă cu strada Griviței; amenajarea din surse proprii a gardului de la cimitir spre Cartierul Europa; amenajarea de alte spații comerciale în hala veche, care să optimizeze veniturile; mutarea ADP în noul sediu admnistrativ.

În atașament găsiți raportul de activitate detaliat.

 

 

 

 

 

Fișiere - ADP și-a prezentat raportul de activitate pe anul 2016

Romania 100
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Camera web
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert