Trimite unui prieten

ALTERNATIVE PENTRU VIOLENŢĂ

Miercuri , 29 Noiembrie 2017, 14:01

Exportă PDF - ALTERNATIVE PENTRU VIOLENŢĂ Tipărește pagina - ALTERNATIVE PENTRU VIOLENŢĂ Trimite unui prieten - ALTERNATIVE PENTRU VIOLENŢĂ
ALTERNATIVE PENTRU VIOLENŢĂ

În cadrul Campaniei de combatere a violenţei, desfăşurată în perioada 24.11.2017 - 10.12.2017, Centrele din subordinea Administrației Sociale Comunitare Oradea au organizat o serie de activităţi pentru a conştientiza importanţa acestei teme în comunitate.

Astfel, copiii din Centrul de Îngrijire de Zi Oradea au participat la o acţiune stradală pentru sensibilizarea trecătorilor, prin difuzarea unor pliante şi fluturaşi, confecţionate de ei, în atelierul Centrului, cu diferite mesaje, "Stop violenţei", "Violenţa este arma celor slabi", "Până ieri violenţă, de azi toleranţă".

Scopul acţiunii a fost sensibilizarea cetăţenilor asupra fenomenelor de violenţă şi agresiune, evidenţiind măsuri şi posibilităţi paşnice de prevenire şi combatere a acestor fenomene, pentru reducerea riscului victimal şi a delicvenţei juvenile.

În acelaşi timp, tinerele din Centrul Social Candeo au primit vizita unor hair-stylişti, simţindu-se, cel puţin pentru o zi, adevărate vedete, fiind foarte încântate de acţiune şi de faptul că, în afară de tuns şi coafat, au învăţat cum să-şi îngrijească părul.

Cunoaşterea de sine, sentimentul de apartenenţă şi sentimentul de competenţă pot fi stimulate în fiecare stadiu de dezvoltare, în fiecare perioadă a vieţii, prin atitudini educative adecvate şi prin mijloace concrete. Aşadar, trebuie acordată o importanţă cu totul specială stimei de sine a acestor fete.

Centrul social cu destinaţie multifuncţională "Candeo", situat în Oradea str. Iuliu Maniu nr. 20, este o unitate de asistenţă socială destinată tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani (fete), care au părăsit sistemul de protecţie a copilului, nu au locuinţă şi nu dispun de mijloacele financiare necesare închirierii sau cumpărării unei locuinţe.

Serviciile oferite în cadrul Centrului au ca scop dobândirea deprinderilor pentru o viaţă independentă, abilităţi tehnice şi psihosociale care le va permite tinerelor să ducă o existenţă normală, fără a depinde de asistenţă din partea societăţii.

Astfel, Administraţia Socială Comunitara Oradea oferă tinerelor de aici informare/consiliere profesională, suport în găsirea unui loc de muncă, consiliere psiho-socială individuală, reintegrare socio-profesională, asistenţă juridică, sprijin și suport în vederea dezvoltării deprinderilor de viață independentă.

 

Galeria foto - ALTERNATIVE PENTRU VIOLENŢĂ

Romania 100
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Camera web
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert