Trimite unui prieten

Arborii din Cimitirul Rulikowski care prezintă pericol vor fi toaletați sau tăiați la cerere

Luni , 9 Iulie 2018, 15:15

Exportă PDF - Arborii din Cimitirul Rulikowski care prezintă pericol vor fi toaletați sau tăiați la cerere Tipărește pagina - Arborii din Cimitirul Rulikowski care prezintă pericol vor fi toaletați sau tăiați la cerere Trimite unui prieten - Arborii din Cimitirul Rulikowski care prezintă pericol vor fi toaletați sau tăiați la cerere
Arborii din Cimitirul Rulikowski care prezintă pericol vor fi toaletați sau tăiați la cerere

În urma unei furtuni violente care a avut loc miercuri, 13 iunie 2018, zece monumente funerare din Cimitirul Municipal Rulikowski au fost distruse din cauza arborilor rupți și prăbușiți peste locurile de veci.

Pentru a preîntâmpina astfel de situații, Administrația Domeniului Public (ADP) Oradea face un apel către orădenii care au locuri de înmormântare în concesionare să verifice dacă au pe morminte arbori înclinați sau al căror coronament este prea mare.

În situația în care constată că există astfel de arbori, concesionarii trebuie să depună o cerere de toaletare sau tăiere a arborilor. În caz contrar, eventualele pagube produse de acești arbori în cazul unor furtuni violente vor fi suportate de către cei care au locurile de veci concesionate - informează Liviu Andrica, directorul ADP Oradea.

Cererile pot fi depuse doar de către concesionarii locurilor de veci la Administrația Cimitirului sau la sediul ADP Oradea, din str. Gheorghe Dima, nr. 5, iar informații suplimentare pot fi obținute la tel. 0259/434.411. Cererile trebuie să fie însoțite de o copie după contractul de concesionare sau după chitanță. După analizarea fiecărei solicitări în parte, urmează identificarea în teren a mormintelor vizate, precum și verificarea stării arborilor. Dacă cererile sunt întemeiate, se va trece la toaletare, respectiv tăiere, după caz, urmate de curățenie. Tarifele percepute pentru aceste operațiuni sunt 40 de lei, în cazul toaletării, iar dacă se impune doborârea, va fi percepută o taxă de 165 lei/fiecare arbore tăiat.

 

 

Romania 100
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Camera web
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert