Trimite unui prieten

ÎNFRUMUSEȚAREA CENTRULUI COMUNITAR GUTENBERG CONTINUĂ

Vineri , 15 Octombrie 2021, 19:48

Exportă PDF - ÎNFRUMUSEȚAREA CENTRULUI COMUNITAR GUTENBERG CONTINUĂ Tipărește pagina - ÎNFRUMUSEȚAREA CENTRULUI COMUNITAR GUTENBERG CONTINUĂ Trimite unui prieten - ÎNFRUMUSEȚAREA CENTRULUI COMUNITAR GUTENBERG CONTINUĂ
ÎNFRUMUSEȚAREA CENTRULUI COMUNITAR GUTENBERG CONTINUĂ

În cadrul unui protocol de colaborare, încheiat între DAS Oradea și Universitatea din Oradea - Facultatea de  Arte, cu sprijinul profesorilor și studenților, Centrul Comunitar Gutenberg, în urma unui proces de reabilitare, are o nouă înfățișare, prietenoasă și veselă.

Proiectul artistic „Un zâmbet, o floare, un strop de culoare", început în urmă cu trei luni, a avut ca scop crearea unui ambient vesel, prietenos și plin de viață în cadrul celor trei containere destinate desfășurării activităților Centrului Comunitar Gutenberg, destinat persoanelor fără adăpost, prin decorarea exterioară și interioară a acestora.

Dacă în urmă cu trei luni, studenții specializării Arte Decorative, din cadrul Departamentului de Arte Vizuale, Facultatea de Arte Oradea, au decorat partea exterioară a unuia dintre cele trei containere din incinta Centrului Comunitar Gutenberg, în această săptămână s-a finalizat procesul de decorare și a celorlalte două. Astfel cu ajutorul cromaticii calde și dinamice utilizate, au creat o adevărată operă de artă care  transmite beneficiarilor un sentiment de siguranță  și optimism.

Coordonatorul proiectului, d-na profesor Mihaela Tătulescu, alături de studenții anului II Arte Decorative au folosit compoziții decorative cu elemente de ornament din arhitectura orădeană, un fel de a aduce centrul orașului mai aproape de persoanele greu încercate de viață, de a le oferi un strop de culoare.

„A fost o provocare pentru noi decorarea containerelor, iar studenții au putut experimenta tehnici noi, capacitatea de redare şi îmbinare a diferitelor forme şi culori și nu în ultimul rând au interacționat cu beneficiarii acestor containere. Proiectul va continua și cu decorarea interioară a acestor containere. Mulțumesc studenților pentru implicarea de care au dat dovadă și felicit încă o dată Direcției de Asistență Socială Oradea, pentru ideea proiectului", a precizat d-na profesor Mihaela Tătulescu, coordonatoarea proiectului.

„Ne bucurăm că tot mai multe persoane se îndreaptă înspre noi, să sprijine categoriile vulnerabile din comunitatea noastră și mulțumim mult doamnei profesor Mihaela Tatulescu și studenților pentru munca depusă în folosul persoanelor fără adăpost, muncă care a schimbat fața centrului și care s-a dovedit a fi făcută din suflet!", a declarat directorul DAS Oradea, d-na Anca Grama.

Acest proiect este doar un prim pas dintr-o frumoasă colaborare între DAS Oradea și Universitatea din Oradea, Facultatea de Arte, colaborare în cadrul căreia se vor desfășura activități similare și la alte centre subordonate instituției.

Administraţia publică locală sprijină această categorie vulnerabilă prin asigurarea dreptului la asistenţă şi protecţie socială în Adăpostul de Noapte situat pe str. J. Gutenberg nr. 8 şi în Centrul Comunitar Gutenberg, oamenii fără adăpost beneficiind aici de activităţi de socializare, suport în găsirea unui loc de muncă, sprijin pentru obţinerea actelor de identitate şi stare civilă şi nu în ultimul rând de activităţi sociale menite să-i ţină departe de tot ceea ce înseamnă comportament antisocial.

 

 

Galeria foto - ÎNFRUMUSEȚAREA CENTRULUI COMUNITAR GUTENBERG CONTINUĂ

Situatie Covid
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator