Trimite unui prieten

Centrul de zi din zona Gutenberg, finalizat în proporție de 60%

Joi , 2 Decembrie 2021, 12:31

Exportă PDF - Centrul de zi din zona Gutenberg, finalizat în proporție de 60% Tipărește pagina - Centrul de zi din zona Gutenberg, finalizat în proporție de 60% Trimite unui prieten - Centrul de zi din zona Gutenberg, finalizat în proporție de 60%
Centrul de zi din zona Gutenberg, finalizat în proporție de 60%

Avansează lucrările la Centrul de zi pentru copiii proveniți din comunitățile marginalizate din raza orașului, ridicat în zona Gutenberg, acestea fiind realizate în proporție de 60%. Cu ajutorul fondurilor europene, administrația publică locală a ridicat o construcție nouă în zona respectivă, în vederea promovării coeziunii sociale şi asigurarea de servicii sociale de calitate, destinate copiilor din zonele vulnerabile. Centrul va fi similar celui de pe strada Traian Lalescu nr. 3.

Odată finalizat, acesta va avea un cabinet pentru consiliere psihologică şi socială, sală multifuncţională, săli de recreere şi socializare, cabinet medical, sală de mese, teren de sport şi spaţii de joacă în aer liber.

Zona în care se ridică centrul de zi este identificată în Atlasul zonelor urbane marginalizate din Romania, elaborat de BEI, ca zonă de tip ghetou cu blocuri, locuită preponderent de familii defavorizate de romi, români şi maghiari.

Până acum au fost realizate următoarele lucrări:

- construcții rezistență, construcții arhitectură, instalații electrice interioare;

- instalații de curenți slabi, rețele exterioare canalizare, alimentare cu apă;

- instalație detecție incendiu, instalații sanitare și instalații încălzire.

Centrul de zi va fi administrat de către Direcția de Asistență Socială Oradea și va putea să primească până la 60 de copii care prezintă risc crescut de abandon școlar.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 - 2020, Axa 4. Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4.3: Oferirea de sprijin pentru regenerarea fizică, economică și socială a comunităților defavorizate din regiunile urbane și rurale.

Valoarea totală a contractului este de 7.449.335,12 lei (TVA inclus), din care 6.287.887,43 lei (reprezentând 85%) este valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR, iar 961.676,89 lei (13%) este valoare suportată de către statul român; cofinanțarea proprie a beneficiarului este de 147.950,30 lei (2%), la care se adaugă cheltuieli neeligibile în valoare de 51.820,50 lei.

 

 

Galeria foto - Centrul de zi din zona Gutenberg, finalizat în proporție de 60%

Situatie Covid
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator