Trimite unui prieten

Circulația va fi dirijată de semafoare în sensul giratoriu de pe B-dul Decebal

Luni , 7 Octombrie 2019, 13:23

Exportă PDF - Circulația va fi dirijată de semafoare în sensul giratoriu de pe B-dul Decebal Tipărește pagina - Circulația va fi dirijată de semafoare în sensul giratoriu de pe B-dul Decebal Trimite unui prieten - Circulația va fi dirijată de semafoare în sensul giratoriu de pe B-dul Decebal
Circulația va fi dirijată de semafoare în sensul giratoriu de pe B-dul Decebal

Primăria Oradea anunță că, începând cu data de 8 octombrie 2019, în sensul giratoriu de la intersecția B-dului Decebal cu strada Primăriei - Calea Aradului se vor pune în funcțiune semafoare atât pentru vehicule cât și pentru pietoni.

În ceea ce privește semafoarele, în momentul în care se va apropia un tramvai, indiferent de direcția din care vine, senzorii speciali montați vor detecta apropierea, iar semaforul va da prioritate exclusivă tramvaiului. 

Șoferii auto sunt rugați să respecte marcajele rutiere din capătul străzii Primăriei și să nu circule pe banda a doua, care este rezervată tramvaiului. 

Când în intersecție nu este nici un tramvai, semafoarele vor da, alternativ, prioritate pietonilor și mașinilor.

Semafoarele au fost montate în primăvară cu scopul de a fluidiza circulația prin intersecție, în condițiile în care linia de tramvai a fost prelungită în așa fel încât tramvaiele să poată vira de pe bulevardul Decebal înspre Calea Aradului. Lucrarea face parte din proiectul de extindere a liniei de tramvai de-a lungul pârâului Peţa, începând din Calea Aradului până în cartierul Nufărul, la statuia D. Cantemir. Proiectul de extindere se realizează din fonduri europene cu o valoare de 48 milioane lei.

 

 

Sectie de votare
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei