Trimite unui prieten

Depozitarea sau abandonarea deșeurilor pe domeniul public este strict interzisă

Vineri , 18 Septembrie 2020, 15:33

Exportă PDF - Depozitarea sau abandonarea deșeurilor pe domeniul public este strict interzisă Tipărește pagina - Depozitarea sau abandonarea deșeurilor pe domeniul public este strict interzisă Trimite unui prieten - Depozitarea sau abandonarea deșeurilor pe domeniul public este strict interzisă
Depozitarea sau abandonarea deșeurilor pe domeniul public este strict interzisă

Abandonarea și depozitarea deșeurilor pe domeniul public este, încă, o practică întâlnită de polițiștii locali. Unii cetățeni preferă să abandoneze, în mod ilegal, deșeurile pe care le produc, deși au la dispoziție două centre de colectare selectivă atât pe str. Thurzo Sandor, cât și pe str. Uzinelor imediat după girația de pe str. Podului, unde depunerea deșeurilor se poate face gratuit pe baza actului de identitate.

În cursul acestei săptămânii, Direcția Poliției Locale Oradea s-a ocupat de salubrizarea malului stâng al Crișului Repede, respectiv de porțiunea cuprinsă între Podul Sovata și Podul Ovidiu Densușeanu.

Porțiunea a fost igienizată și curățată de deșeurile depozitate sau abandonate de o anumită categorie de cetățeni, precum și de deșeurile produse de oamenii străzii, prin implicarea activă a celor din urmă în adunarea a peste 2 tone de deșeuri.

Îndepărtarea deșeurilor din zonă s-a făcut cu ajutorul operatorului de salubritate S.C RER VEST SA. Aceste acțiuni de curățare, cu precădere a unor zone mai mult frecventate de oamenii străzii, se repetă săptămânal, iar polițiștii locali sunt implicați activ prin determinarea celor care o produc să o și curețe, asigurându-se că locul rămâne curat, iar persoanele fără adăpost sunt îndrumate spre Adăpostul de Noapte de pe strada Gutenberg nr. 8.

Direcția Poliției Locale Oradea reamintește cetățenilor, persoane fizice sau juridice, dar și Asociațiilor de proprietari că au obligația de a încheia contracte de prestare servicii de salubrizare cu operatorul licențiat care are contract de delegare a gestiunii încheiat cu Municipiul Oradea. În caz contrar, pot fi aplicate sancțiuni contravenționale, conform prevederilor legale în vigoare. Depozitarea sau abandonarea deșeurilor pe domeniul public este strict interzisă.

Acțiunile Direcției Poliției Locale Oradea de descurajare a depozitărilor ilegale de  deșeuri vor continua, atât prin patrularea în zonele cele mai expuse, cât și prin efectuarea de pânde în zone cu risc ridicat de depozitare.

Poliția Locală Oradea reamintește numărul de telefon la care cetățenii pot apela pentru a semnala situații din sfera ei de competență - 0259.969 - Dispecerat.

 

 

Donatii spitale
Sectie de votare
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
ROHU 421