Trimite unui prieten

Direcția Management Proiecte cu Finanțare internațională și-a prezentat raportul de activitate pe 2017

Vineri , 2 Februarie 2018, 14:36

Exportă PDF - Direcția Management Proiecte cu Finanțare internațională și-a prezentat raportul de activitate pe 2017 Tipărește pagina - Direcția Management Proiecte cu Finanțare internațională și-a prezentat raportul de activitate pe 2017 Trimite unui prieten - Direcția Management Proiecte cu Finanțare internațională și-a prezentat raportul de activitate pe 2017
Direcția Management Proiecte cu Finanțare internațională și-a prezentat raportul de activitate pe 2017

Directorul executiv al Direcției Management Proiecte cu Finanțare Internațională (DMPFI) din cadrul Primăriei Oradea, dl. Marius Moș a prezentat azi, 2 februarie 2018, raportul de activitate pe anul 2017 a direcției pe care o conduce.

La conferința de presă a fost prezent viceprimarul Mircea Mălan, dar și alți doi reprezentanți ai DMPFI: Mihaela Neag și Ioan Serac.

"Este deja o evidență faptul că Oradea parcurge în ultimii ani o perioadă de dezvoltare accelerată, iar printre cauzele acestei realități se numără faptul că administrația locală a înțeles că atragerea de fonduri europene este esențială pentru dezvoltarea orașului", a spus viceprimarul Mircea Mălan în deschiderea conferinței de presă.

Directorul DMPFI Marius Moș a completat: "Pentru noi, anul acesta este unul mai special pentru că împlinim 10 ani de la înființare. Am încercat să facem lucrurile din ce în ce mai bine și sperăm că experiența din acești 10 ani să aducă un plus de valoare pentru ceea ce vom face de aici înainte. Fiecare proiect a însemnat pentru noi multă muncă, mult efort, studiu și în cele din urmă multe satisfacții. Aș vrea să mulțumesc colegilor, atât celor de acum, cât și celor care nu mai fac parte din structura noastră, dar și conducerii Primăriei Oradea și tuturor acelora cu care am colaborat".

În continuare, acesta a prezentat proiectele finalizate în anul 2017, valoarea totală a acestora ridicându-se la suma totală de 41.142.528 lei. Aceste proiecte au vizat pe de o parte valorificarea energiei geotermale, iar pe de altă parte îmbunătățirea serviciilor oferite cetățenilor prin reabilitarea rețelelor și a punctelor termice.

În ceea ce privește cele 6 proiecte aflate în implementare, valoarea acestora se ridică la 205.961.628 lei și au ca obiective: reabilitarea sistemului de termoficare urbană (etapa II), acesta fiind şi cel mai important proiect,  restaurarea Casei Darvas - La Roche, restaurarea Muzeului Francmasoneriei din Oradea, responsabilizarea energetică a localităților prin dezvoltarea de orașe circulabile pentru pietoni (City Walk), descongestionarea traficului și îmbunătățirea mobilității populației pe coridorul Oradea - Biharkeresztes și automatizarea punctelor termice.

Viceprimarul Mircea Mălan a vorbit despre modul de lucru al Direcției Management Proiecte pe care o coordonează: "Am încercat și am și reușit să depunem proiecte pe toate axele de finanțare avute la dispoziție. Vom depune în continuare mai multe proiecte decât cele cu care vom rămâne eligibile, pentru că ne dorim să atragem cât mai multe finațări nerambursabile pentru oraș, fie din fonduri europene, fie din fonduri guvernamentale".

Proiecte depuse spre finanţare

Pe finalul anului 2017 au fost elaborate și depuse spre finanțare mai multe proiecte care urmăresc creșterea eficienței energetice pentru mai multe clădiri care deservesc orașul Oradea: Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea, Spitalul Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu, Școala Gimnazială Dacia, Grădinița nr. 20, dar și clădirea Liceului Ortodox Roman Ciorogariu.

În acest moment DMPFI are mai multe proiecte aflate în stadiu de pregătire, fie pe programul de finanțare POR, fie POIM, proiecte care privesc reabilitarea sistemului de termoficare - etapa III, valorificarea energiei geotermale pentru consumatorii cartierului Nufărul I, reabilitarea fațadelor și amenajări interioare la Școala Gimnazială nr. 11, dar şi reabilitarea termică a mai multor blocuri de locuințe din municipiu.

În continuare, directorul Marius Moș a adus în discuție și conceptul de mobilitate urbană, unul dintre obiectivele municipiului fiind îmbunătățirea transportului public și extinderea zonei pietonale a orașului, printre zonele propuse numărându-se: Piața Ferdinand, str. Aurel Lazăr, str. Libertății, str. Nicolae Grigorescu, str. Independenței, zona malului stâng al Crișului Repede, Centrul Civic.

Încă de la  începutul acestui an 2018, DMPFI a depus mai multe proiecte prin programul de finanțare RO -HU. Acestea au ca obiective: realizarea Centrului de antreprenoriat Piața Cetate, dotarea cu echipamente modernizate a Spitalului Municipal și a Spitalului Județean Oradea, dar și îmbunătățirea serviciului de transport public la OTL.

În atașament găsiți raportul de activitate al DMPFI.

 

Fișiere - Direcția Management Proiecte cu Finanțare internațională și-a prezentat raportul de activitate pe 2017

Romania 100
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Camera web
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert