Trimite unui prieten

Echipajele RER au acționat toată noaptea pentru deszăpezire

Miercuri , 9 Ianuarie 2019, 13:27

Exportă PDF - Echipajele RER au acționat toată noaptea pentru deszăpezire Tipărește pagina - Echipajele RER au acționat toată noaptea pentru deszăpezire Trimite unui prieten - Echipajele RER au acționat toată noaptea pentru deszăpezire
Echipajele RER au acționat toată noaptea pentru deszăpezire

În urma ninsorii abundente care a început să cadă marți, 8 ianuarie, echipajele RER au început operațiunea de deszăpezire începând cu ora 16:20.

S-a acționat cu 24 de utilaje dotate cu plug și sărăriță, acestea intervenind pe străzile din urgența I și II, după care, din cauza ninsorii continue, au fost nevoiți să revină pe străzile din urgența I cu activitatea de împrăștiere material antiderapant.

Azi, 9 ianuarie, începând cu ora 2:00 dimineața, din cauza ninsorii abundente, s-a întrerupt activitatea de împrăștiere material antiderapant și s-a început activitatea de pluguit zăpada pe străzile din urgența I. Activitatea de pluguit a fost reluată de încă două ori succesiv pe aceste străzi până la ora 5:00 dimineața. După ora 5:00 s-a reluat activitatea de împrăștiat antiderapant pe străzile din urgența I, urmate de străzile din urgența II.

În cursul zilei, utilajele RER au început să acționeze și pe străzile din urgența III și IV.

În toată această perioadă de intervenție s-au împrăștiat 1100 tone de material antiderapant solid, iar pentru zona centrală s-au folosit 6000 litri de clorură de calciu și 1000 kg de clorură de magneziu fulgi.

La această intervenție au participat 50 de șoferi și 126 de muncitori pentru curățat manual zăpada.

Activitatea încă nu a fost finalizată pe urgențele III și IV, lucrându-se în continuare la deszăpezirea trotuarelor și a stațiilor de transport în comun. 

În municipiul Oradea au fost stabilite patru urgențe pentru cele 882 de artere de circulație. Astfel, urgenţa I presupune deszăpezirea intrărilor și ieșirilor din oraș, a arterelor principale, a căilor mijloacelor de transport în comun; urgenţa II presupune intervenţia pentru deszăpezirea căilor de legătură dintre cartiere; urgenţa III vizează toate străzile asfaltate din oraş, iar urgenţa IV toate străzile neasfaltate din municipiu. 

Primăria Oradea roagă cetăţenii să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din dreptul imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea.

Reamintim că Poliția Locală poate aplica, pentru nerespectarea acestor obligaţii, sancţiuni contravenţionale cu amenzi cuprinse între 500-2500 lei.

 

 

Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Camera web
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta