Trimite unui prieten

Evenimentul ”Muzeele orădene împreună” revine sâmbătă cu o nouă ediție

Vineri , 19 Mai 2017, 14:55

Exportă PDF - Evenimentul ”Muzeele orădene împreună” revine sâmbătă cu o nouă ediție Tipărește pagina - Evenimentul ”Muzeele orădene împreună” revine sâmbătă cu o nouă ediție Trimite unui prieten - Evenimentul ”Muzeele orădene împreună” revine sâmbătă cu o nouă ediție
Evenimentul ”Muzeele orădene împreună” revine sâmbătă cu o nouă ediție

Obiectivele turistice din Oradea Turnul Primăriei Oradea, Casa Darvas - La Roche şi Sinagoga Sion, administrate de Fundaţia de Protejare a Monumentelor Istorice din judeţul Bihor, îşi deschid porţile în aceeaşi noapte, alături de alte câteva mii de muzee şi instituţii culturale din întreaga Europă, pentru o sărbătoare a colecţiilor şi a creativităţii.

Evenimentul „Muzeele orădene împreună", organizat în cadrul ediției a 13-a în Noaptea Muzeelor, revine cu o nouă ediţie, sâmbătă 20 mai 2017, între orele 19:00 şi 2:00, cu următoarele activități adresate publicului larg la obiectivele turistice:

TURNUL PRIMĂRIEI ORADEA găzduieşte o expozitie alcătuită dintr-o selecţie de 25 fotografii, intitulată „Reflecţii din suflet", realizate de artistul fotograf din Republica Moldova Toma Andrei.

-  La SINAGOGA SION este deschisă expoziţia „Evreii din România", în organizarea Asociaţiei Euro Foto Art, fiind alcătuită dintr-o selecţie de 40 fotografii din cadrul Salonului Naţional „Evreii din România". Comunitatea Evreilor din România - Filiala Bihor se alătură evenimentului și va organiza începand cu ora 22:00 prezentarea sărbătorilor evreieşti cu semnificații și tradiții culinare.      Publicul va avea parte și de o surpriză: în jurul orei 22:15 va începe recitalul Formației Klezmer „Mazal Tov" din Cluj-Napoca.

-   CASA DARVAS - LA ROCHE, spectaculoasă datorită vitraliilor ce decorează atât fațadele cât și încăperile principale. Printre piesele unicat de mare valoare se numără fântâna decorată cu elemente geometrice din ceramica Zsolnay, mobilierul în stilul neo-rococo, cele două măști de calorifer din aramă stanțată cu decupaje geometrice

 

Fișiere - Evenimentul ”Muzeele orădene împreună” revine sâmbătă cu o nouă ediție

Romania 100
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Camera web
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert