Trimite unui prieten

Extindere hală de producție și noi clădiri reabilitate în Oradea, aprobate de specialiștii din CMUAT

Vineri , 3 Septembrie 2021, 14:48

Exportă PDF - Extindere hală de producție și noi clădiri reabilitate în Oradea, aprobate de specialiștii din CMUAT Tipărește pagina - Extindere hală de producție și noi clădiri reabilitate în Oradea, aprobate de specialiștii din CMUAT Trimite unui prieten - Extindere hală de producție și noi clădiri reabilitate în Oradea, aprobate de specialiștii din CMUAT
Extindere hală de producție și noi clădiri reabilitate în Oradea, aprobate de specialiștii din CMUAT

Oradea continuă să atragă investitori și să pună preț pe reabilitarea clădirilor istorice din oraș. Sute de locuri de muncă vor fi create ca urmare a extinderii unei hale de producție din Parcul Industrial 1, în timp ce fațadele interioare ale sediului Direcției de Sănătate Publică Bihor, o clădire cu o importantă valoare istorică și arhitecturală își vor schimba înfățișarea. De asemenea, Universitatea Oradea va moderniza un corp important din campus.

În ședința Comisiei Municipale de Urbanism şi Amenajare a Teritoriului (CMUAT) Oradea din 2 septembrie au fost analizate 33 de lucrări, dintre care 14 în comisia mare CMUAT și 19 în subcomisia operativă. Vă prezentăm trei dintre cele mai reprezentative proiecte analizate de către specialiștii comisiei.

Extindere în Parcul Industrial

Hanning Motor se dezvoltă și creează noi locuri de muncă. Compania a primit aviz  favorabil pentru extinderea halei de producție, construcția unui corp administrativ și amenajări interioare, pe un teren situat în Parcul Industrial 1, strada Petre Carp nr. 19. Suprafața va fi de aproximativ 19.000 de metri pătrați. Extinderea halei respectă reglementările Planului Urbanistic Zonal aprobat cu HCL 566/2021 privind extinderea și modificările reglementărilor pentru Parcul Industrial 1. Beneficiarul preconizează că vor fi create aproximativ 500 locuri de muncă în urma extinderii halei.

„Extinderea face parte dintr-un plan de dezvoltare în etape al companiei Hanning Motor. Această dezvoltare este permisă ca urmare a infrastructurii oferite de Parcul Industrial 1", a precizat Radu Fortiș, arhitectul-șef al orașului Oradea.

Se reabilitează fațadele interioare ale sediului DSP

Fațadele interioare ale sediului Direcției de Sănătate Publică Bihor vor fi reabilitate. Imobilul este o clădire care face parte din "Ansamblul urban Centrul Istoric Oradea", având valoare istorică și arhitecturală.

Clădirea este cunoscută și sub denumirea de imobilul Knapp, ea fiind proiectată de arhitectul maghiar Sándor Knapp în anul 1890. Inițial a avut destinația de locuință colectivă, ulterior fiind transformată în sediul administrativ al DSP Bihor.

Instituția a solicitat avizul arhitectului-șef pentru reabilitarea fațadelor interioare, fațada principală fiind avizată anterior cu avizul 1800 din 2019.

Astfel, s-a propus reabilitarea fațadelor posterioare și laterale în două variante, fiind avizată varianta 1, cu cromatica similară cu cea din fațada principală. S-a mai propus pavarea gangului de intrare cu dale prefabricate din beton.

Fațada posterioară prezintă o conformare neregulată, ea fiind împărțită în 3 registre orizontale (demisol, parter și etaj). Atât la parter, cât şi la etaj sunt prezente cursive de pe care se poate realiza accesul în diferitele spaţii ale corpului principal de clădire.

Modernizare la Universitatea din Oradea

Universitatea din Oradea a solicitat aviz arhitectului-șef pentru modernizare Pavilion X, corp C3, campus B. Conform proiectului, se vor executa lucrări de înlocuire la elementele deteriorate ale șarpantei, montarea învelitoarei de tablă, montarea sistemelor de colectare a apei, demolare scară interioară de acces, demolare scară exterioară de acces la mansardă, realizarea scării de acces la mansardă, din interior, înlocuirea tâmplăriilor interioare și exterioare cu tâmplării din aluminiu etc.

Construcția existentă, propusă pentru reabilitare, recompartimentare si modernizare, este destinată în totalitate învățământului universitar, având încăperi cu funcțiuni specifice acestui program. Regimul de înălțime al clădirii este P + M (Parter + Mansardă).

La parter se vor afla sălile de curs, iar la nivelul superior vor fi birouri administrative, o sală multifuncțională și grupuri sanitare.

 

 

Galeria foto - Extindere hală de producție și noi clădiri reabilitate în Oradea, aprobate de specialiștii din CMUAT

Situatie Covid
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator