Trimite unui prieten

Fundația Academia Civică organizează o dezbatere despre viitorul Europei

Luni , 5 Noiembrie 2018, 14:35

Exportă PDF - Fundația Academia Civică organizează o dezbatere despre viitorul Europei Tipărește pagina - Fundația Academia Civică organizează o dezbatere despre viitorul Europei Trimite unui prieten - Fundația Academia Civică organizează o dezbatere despre viitorul Europei
Fundația Academia Civică organizează o dezbatere despre viitorul Europei

Sâmbătă, 10 noiembrie 2018, la ora 16:00 CET (Ora Europei Centrale), respectiv ora 17:00 EET (ora României), în sute de instituții publice și de cultură din orașe ale Europei va fi proclamată simbolic "Republica Europa", ca viitoare formă de organizare a actualelor state europene. Cu această ocazie va fi citit un manifest - proclamație, care va exprima principiile ce stau la baza viitorul stat european.

Fundația Academia Civică îi invită pe orădeni și bihoreni să ia parte la acest act solemn și la o dezbatere privind viitorul Europei. Evenimentul va avea loc în sala mare a Primăriei Oradea, la ora 17:00, în același timp cu proclamațiile similare de la București, Viena, Berlin, Atena, Belgrad, Saraievo, Budapesta, Praga, Varșovia, Bruxelles, Roma, Zürich, Londra ș.a.m.d.

Prin acest gest simbolic, europenii de pe întreg continentul își exprimă voința de a trăi într-o Europă unită, cu drepturi și îndatoriri egale pentru toți cetățenii, care să fie principalii actori ai unei democrații reale.

Evenimentul va fi deschis de un moment muzical oferit de studenții Facultății de Arte, Departamentul de Muzică, de la Universitatea din Oradea, coordonați de lector univ. dr. Carmen Rus, lector univ. dr. Ariadna Mircescu și conferențiar univ. dr. Valentin Lazar.

Amănunte despre această manifestare la nivel european pot fi găsite pe pagina de internet: https://europeanbalconyproject.eu/  

 

Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta