Trimite unui prieten

HackTM Oradea: un mare succes!

Miercuri , 10 Aprilie 2019, 10:09

Exportă PDF - HackTM Oradea: un mare succes! Tipărește pagina - HackTM Oradea: un mare succes! Trimite unui prieten - HackTM Oradea: un mare succes!
HackTM Oradea: un mare succes!

Ediția orădeană a HackTM s-a desfășurat în acest sfârșit de săptămână în Sala de sport a Universității Oradea și s-a bucurat de participarea a aproape 100 de pasionați de IT.

Timp de aproape 50 de ore, cele 22 de echipe au lucrat la proiecte precum grădinărit automatizat, sistem de rezervare de săli de sport, agregator de evenimente, aplicații de gestiune a comenzilor la restaurante sau de scanat bonuri fiscale și multe altele. Ca la orice HackTM, toți "hackerii" au beneficiat de rezerve de cafea, apă, suc, burgeri, sandwichuri, practic de tot ceea ce au avut nevoie pentru a rămâne concentrați pe toată durata hackathonului. Unii au decis chiar să doarmă la locație.

Participanții au fost studenți și angajați în domeniul IT din Oradea, dar și din Timișoara, Arad, București și studenți străini. Vârsta medie a participanților a fost de 23 de ani, iar cel mai tânăr participant a fost un elev de 10 ani din Timișoara.

Premiile au fost acordate de un juriu format din specialiști în programare, profesori universitari, designeri și reprezentanți ai sponsorilor, dar și de votul publicului. Au fost desemnate următoarele premii:

- Cel mai bun design: din echipa "Ansamblul Tehnologic Padureni" - Fagadar Cezar, pentru Glove, proiectul care ajută la planificarea și urmărirea activităților de grădinărit.

- Cel mai bun proiect software: echipa Team [Teamname], care a dezvoltat ochelari de realitate augmentată pentru a putea scana și identifica automobile (marca, an construcție, etc.).

- Cel mai bun proiect hardware: echipa RescueBot, care a construit un robot echipat cu senzori și care poate pătrunde în clădiri în situații de urgență, cum ar fi incendii.

Marele câștigător al HackTM este o echipă orădeană cu proiectul Digiflare. Prototipul Digiflare este o dronă echipată cu tehnologie LoRaWan și este destinată găsirii rapide a accidentaților în zone fără semnal GSM. Echipa Digiflare este formată din Teodora Husar, Cornea Mihai, Gavruța Sebastian, Nilgesz Arnold, Mihai Husar și Sergiu Capanoaia.

Două dintre echipele participante au decis să lucreze la proiecte propuse de Primăria Oradea: o aplicație de rezervare a sălilor de sport și terenurilor de tenis disponibile în instituțiile din oraș și un agregator al evenimentelor din oraș. Le urăm succes în continuarea dezvoltării aplicațiilor!

HackTM Oradea a fost organizat de Asociația Banat IT în parteneriat cu Oradea Tech Hub, Primăria Oradea, Facultatea de Inginerie Electrică și Tehnologia Informației și Departamentul de Calculatoare și Tehnologia Informației din cadrul Universității din Oradea.

Informații suplimentare pot fi găsite pe site-ul oradea.hacktm.ro și pe pagina de Facebook HackTM.

Ce este un hackathon?

Un hackathon este un maraton de programare sau creație în domeniul tehnic. Provenit prin alăturarea cuvintelor "hacking" și "marathon" din limba engleză, se referă la un eveniment în care se realizează proiecte în cel mai scurt timp posibil. Cu toate că termenul "hacking" are conotații negative în media, acesta înseamnă de fapt găsirea unor soluții nonconformiste într-un timp limitat.

Despre Asociația Banat IT

Înființată de către un grup de profesioniști din domeniul IT, Asociația Banat IT este una dintre cele mai reputate organizații ale sectorului tech din vestul României. Banat IT se preocupă de crearea conexiunilor între membrii comunității IT, promovarea sectorului tech local și crearea de oportunități pentru toți membrii comunității.

Asociația Banat IT le mulțumește tuturor participanților, partenerilor, sponsorilor și întregii comunități IT din Oradea pentru dedicarea arătată. 

 

 

Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta