Trimite unui prieten

Încasările online ale impozitelor s-au dublat față de anul anterior

Marti , 5 Martie 2019, 15:46

Exportă PDF - Încasările online ale impozitelor s-au dublat față de anul anterior Tipărește pagina - Încasările online ale impozitelor s-au dublat față de anul anterior Trimite unui prieten - Încasările online ale impozitelor s-au dublat față de anul anterior
Încasările online ale impozitelor s-au dublat față de anul anterior

Potrivit evidenţelor fiscale ale Direcţiei Economice din Primăria Municipiului Oradea, în primele două luni de încasări ale anului curent cetățenii Oradiei şi-au achitat taxele şi impozitele la bugetul local în cuantum de 22.274.851 lei, în creștere cu 2,7%, iar companiile în cuantum de 66.710.687 lei, în creștere cu 0,3% față de aceeași perioadă a anului 2018.

În cazul cetățenilor (persoanelor fizice), din totalul încasărilor, un procent de 44% reprezintă sumele achitate la ghișeele casieriei Primăriei Oradea, 24% sunt achitate online, 15% sunt achitate prin ordin de plată, 10% prin POS, 4% prin unitățile CEC, iar 3% la oficiile Poștei Române.

În ceea ce privește sumele încasate de la companii (persoane juridice), un procent de 93% reprezintă sumele achitate prin ordin de plată, 3% la ghișeele casieriei Primăriei Oradea, 1% prin POS și 3% online, neînregistrându-se plăți prin unitățile CEC Bank sau la oficiile Poștei Române.

Se remarcă faptul că sumele încasate prin utilizarea serviciilor  online de plăți a crescut cu 110% în cazul cetățenilor și cu 162% în cazul companiilor, față de aceeași perioadă a anului 2018.

Totodată, cuantumul sumelor încasate prin casierie a înregistrat o scădere cu 7% în cazul cetățenilor și cu 1% în cazul companiilor.

Printre principalele avantaje ale plății online se numără economia de timp, confortul, rapiditatea, precum și independența geografică și temporală.

Primăria Oradea le mulțumește tuturor contribuabililor și îi felicită pe cei care au optat pentru metodele rapide de plată, amintind pe această cale că cei care își plătesc integral impozitul până în 31 martie beneficiază de o bonificație fiscală de 8% pentru plățile online și de 5% în cazul plăților la ghișee.

De asemenea, cei care își plătesc integral impozitele prin portalul www.oradea.ro sau prin aplicația pentru dispozitive mobile Plata impozite MobilePay din Google Play Store vor participa automat la tragerea la sorți, având posibilitatea de a câștiga o zi de distracție la Aquaparkul Nymphaea alături de familie (2 adulți și 2 copii sub 18 ani). Campania se desfășoară în perioada 15 ianuarie - 31 martie 2019, iar în cadrul acesteia vor fi acordate 11 premii săptămânale.

În atașament găsiți graficele aferente.

Fișiere - Încasările online ale impozitelor s-au dublat față de anul anterior

Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Camera web
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta