Trimite unui prieten

Începe reamenajarea trotuarului între Corso şi Magazinul Crişul

Miercuri , 15 Martie 2017, 15:44

Exportă PDF - Începe reamenajarea trotuarului între Corso şi Magazinul Crişul Tipărește pagina - Începe reamenajarea trotuarului între Corso şi Magazinul Crişul Trimite unui prieten - Începe reamenajarea trotuarului între Corso şi Magazinul Crişul
Începe reamenajarea trotuarului între Corso şi Magazinul Crişul

La începutul acestei săptămâni, Primăria Oradea a predat amplasamentul pentru începerea lucrărilor de reamenajare a trotuarului cuprins între Magazinul Crişul şi Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor, după ce anul trecut Termoficare Oradea S.A a realizat lucrările de înlocuire a reţelei de termoficare pe porţiunea amintită.

Tot în cursul anului trecut, Primăria Oradea a amenajat spațiul public din fața magazinului Crișul, iar pentru a se asigura o continuitate între cele două zone pietonale şi îmbunătăţirea aspectului zonei, trotuarul va fi lărgit. Spațiul pietonal va fi pavat în mod asemănător cu piaţeta de la Magazinul Crişul, amenajându-se totodată şi trotuarele la intersecţiile cu străzile adiacente, respectiv Braşovului şi Dunărea. Primăria Oradea doreşte reamenajarea tronsonului amintit deoarece pe acest tronson se produce aglomeraţie la orele de vârf, iar vara, când se deschid şi terasele, lăţimea trotuarului s-a dovedit insuficientă.

Trotuarul dintre Magazinul Crişul şi pietonala Republicii va fi reamenajat pe o distanţă de 289 metri, fiind lărgit cu aproximativ 2,5 m şi urmând să fie pavat cu porfir și granit auriu. În cadrul investiției sunt prevăzute și lucrări de canalizare pluvială pentru asigurarea scurgerii apelor de pe suprafața trotuarului, respectiv rigolă din porfir la nivelul bordurii actuale și guri de scurgere în trotuar și carosabil. În vederea asigurării iluminatului public, se vor monta 6 stâlpi ornamentali personalizați, identici cu cei din piațeta de la Magazinul Crișul și de pe strada Dunărea.

Suprafața totală ocupată va fi de 2.168,91 mp, suprafața cu pavaj va fi 2.064,02 mp, din care rigola 72,22 mp, urmând ca suprafața spațiilor verzi și zonele cu pomi să fie de 123,41 mp.

Lucrările vor fi realizate de asocierea: S.C. Gavella Com S.R.L., Porfido Ed Arte Consortio Stabile, S.C. Edildrum Construct S.R.L, S.C. Ritmoteh S.R.L., prețul contractului fiind de: 2.295.095,33 lei fără TVA.

Predarea amplasamentului a avut loc în data de 14.03.2017, urmând ca lucrările să fie începute în cursul acestei săptămâni. Durata de execuție este de 4 luni.

 

 

Galeria foto - Începe reamenajarea trotuarului între Corso şi Magazinul Crişul

Comentarii

Romania 100
Bugetare participativa
Twitter
Camera web
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Partener de cultura