Trimite unui prieten

Înştiinţări pentru reevaluarea clădirilor în vederea stabilirii impozitului pentru 2018

Miercuri , 6 Decembrie 2017, 14:57

Exportă PDF - Înştiinţări pentru reevaluarea clădirilor în vederea stabilirii impozitului pentru 2018 Tipărește pagina - Înştiinţări pentru reevaluarea clădirilor în vederea stabilirii impozitului pentru 2018 Trimite unui prieten - Înştiinţări pentru reevaluarea clădirilor în vederea stabilirii impozitului pentru 2018
Înştiinţări pentru reevaluarea clădirilor în vederea stabilirii impozitului pentru 2018

Direcţia Economică informează că unui număr de 845 persoane juridice și 350 de persoane fizice le expiră termenul de 3 ani, respectiv 5 ani de la data ultimei modificări a valorii de impunere a clădirilor deţinute în proprietate care stă la baza stabilirii impozitului pe clădiri pentru anul 2018.

În acest sens, persoanele în cauză au fost înștiințate asupra posibilității efectuării evaluării/reevaluării clădirilor în conformitate cu prevederile legale în vigoare, pentru a evita cota majorată de impozitare aplicată pentru anul 2018.

Pentru clădirile la care nu se prezintă rapoartele de reevaluare/evaluare până la 31 martie 2018, conform prevederilor legale pentru anul 2018, impozitul pe clădire se va calcula prin aplicarea cotei de impozitare de 7,5% pentru persoane juridice, respectiv 2% pentru persoane fizice, la valoarea de impozitare înregistrată în evidenţa  fiscală.

În cazul în care vor proceda la actualizarea valorii clădirilor din proprietate printr-un raport de reevaluare întocmit de către un expert evaluator, cota de impozitare propusă spre aprobare consiliului local, începând cu data de 01.01.2018, va fi:

  • la persoane juridice de - 1,15 % în cazul clădirilor nerezidenţiale

-  0,3 % în cazul clădirilor rezidenţiale

  • la persoane fizice de - 0,7% / 0,9% în cazul clădirilor nerezidenţiale

-   0,12 % în cazul clădirilor rezidenţiale.

Precizăm că Direcţia Economică a înștiințat contribuabilii în cauză cu privire la efectuarea operațiunilor de reevaluare/evaluare pentru clădirile a căror cotă de impozitare se va majora.

Demersul instituţiei noastre vine în virtutea rolului activ al organului fiscal conferit de prevederile art. 7 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală.

 

 

Romania 100
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Camera web
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert