Trimite unui prieten

Întâlnire de rang înalt la Primăria Oradea

Joi , 21 Octombrie 2021, 15:07

Exportă PDF - Întâlnire de rang înalt la Primăria Oradea Tipărește pagina - Întâlnire de rang înalt la Primăria Oradea Trimite unui prieten - Întâlnire de rang înalt la Primăria Oradea
Întâlnire de rang înalt la Primăria Oradea

Oradea este o bijuterie și trebuie să fie promovată ca atare. Este părerea Excelenței Sale David Saranga, ambasadorul Israelului în România, care se află timp de două zile în urbea de pe Crișul Repede. Astăzi, diplomatul s-a întâlnit cu primarul Florin Birta, căruia i-a transmis că își dorește o colaborare de durată cu administrația publică orădeană în domenii de interes precum sănătate, digitalizare și turism.

Oficialul israelian s-a declarat plăcut surprins de arhitectura Art Nouveau și de obiectivele turistice cu care se mândrește Oradea. Tocmai din acest motiv, ES David Saranga și-a manifestat intenția de a contribui, printr-o reală colaborare, la promovarea orașului nostru în țara de origine, convins fiind că istoria comunității evreiești din Oradea și amprenta pe care aceasta a lăsat-o asupra locului poate să atragă turiști din Israel.

„Orașul vostru este o bijuterie și trebuie să-l promovați. Lumea nu știe încă ce aveți de oferit și pentru a vă face cunoscuți nu trebuie să investiți prea mulți bani. De aceea sunt aici, pentru a vorbi despre un parteneriat prin care Oradea să fie promovată în Israel", a precizat ambasadorul David Saranga.

Primarul Florin Birta și-a manifestat deschiderea spre această colaborare, care va aduce plusvaloare orașului, menționând că în viitor va face o vizită în Israel pentru un schimb de experiență, urmând ca, mai apoi, persoane din țara respectivă să ajungă la noi. S-a vorbit și despre evenimente comune, care să presupună inclusiv expoziții fotografice cu imagini din cele două locuri. Edilul i-a împărtășit ambasadorului modul în care s-a reușit punerea în valoare a clădirilor din centrul istoric și măsurile care, inițial nepopulare, și-au dovedit utilitatea pe parcurs.

„Suntem interesați de acest parteneriat, mai ales că avem în Oradea sinagogile care au fost restaurate, iar în viitor vom pune în valoare și cimitirul evreiesc. Ne dorim să avem și curse spre și dinspre Israel pentru a facilita călătoria celor care vor să se bucure de cele două destinații. Avem multe de oferit celor care ajung la noi", a declarat primarul Florin Birta.

Printre alte puncte importante atinse în cadrul discuțiilor cu Excelența Sa David Saranga, s-a numărat situația pandemică și numărul redus al persoanelor vaccinate din țara noastră.

„Încerc să văd ce s-a făcut la noi în țară și cum s-a reușit. Trebuie luate măsuri dure pentru a-i determina pe oameni să se vaccineze. Noi, spre exemplu, avem încredere în sistem și în știință", a declarat ambasadorul.

Impactul pe care îl are creșterea prețurilor la materialele de construcții și gazul natural asupra bugetului local a fost un alt subiect abordat, dar și proiectele mari de investiții derulate de municipalitate cu ajutorul fondurilor europene, care au atras aprecierea diplomatului. Primarul Florin Birta l-a asigurat pe distinsul oaspete de toată deschiderea administrației publice față de orice colaborare viitoare cu acesta, urmând ca ambasadorul să faciliteze întâlniri ulterioare cu conaționali de-ai săi, experți în sectoarele digitalizare și sănătate.

  

 

Situatie Covid
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator