Trimite unui prieten

Lucrările de amenajare a străzii Aurel Lazăr au ajuns în faza finală

Marti , 6 Aprilie 2021, 15:27

Exportă PDF - Lucrările de amenajare a străzii Aurel Lazăr au ajuns în faza finală Tipărește pagina - Lucrările de amenajare a străzii Aurel Lazăr au ajuns în faza finală Trimite unui prieten - Lucrările de amenajare a străzii Aurel Lazăr au ajuns în faza finală
Lucrările de amenajare a străzii Aurel Lazăr au ajuns în faza finală

Începute în iulie 2019, lucrările de amenajare a străzii Aurel Lazăr sunt aproape de finalizare, în acest moment procentul de realizare fiind de 95%.

Finanţate din fonduri europene, lucrările au ca obiectiv prioritar reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă. Până în prezent au fost realizate lucrări de infrastructură, suprastructură, iluminat, dotări, mobilier.

În cadrul lucrărilor pregătitoare, s-au efectuat lucrări la rețelele de canalizare menajeră și pluvială, precum şi la rețelele de alimentare cu apă și energie termică.

Lucrările propriu-zise de amenajare a străzii au constat în lucrări de pavare cu piatră a zonelor pietonale și carosabile, asfaltarea zonelor carosabile, amenajarea spațiilor verzi, realizarea mobilierului urban, realizarea instalațiilor de iluminat şi semnalizare rutieră. Suprafaţa desfăşurată amenajată este de 3.555 mp. În urma acestor lucrări, strada Aurel Lazăr va deveni în cea mai mare parte pietonală, traficul auto urmând să fie permis doar pentru riverani și pentru mașinile de intervenție.

În prezent se finalizează amenajarea spațiilor verzi, lucrare în cadrul căreia au fost plantați arbori din specia arțar şi a început aşternerea covorului de gazon.

„Ne dorim ca prin această investiție să reducem poluarea și să oferim încă un spațiu pietonal comunității orădene și, totodată, să dăm zonei centrale a municipiului un aspect mai atractiv. Locuitorii orașului au nevoie de spații adecvate de recreere unde să aibă posibilitatea să interacționeze și să se simtă confortabil. Centrul de oraș trebuie să fie unul prietenos cu oamenii, nu cu mașinile", a transmis primarul Florin Birta.

Lucrările se fac în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară: 4, PRIORITATEA DE INVESTIŢII 4e, Apel: POR/406/4/1/Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință, titlul contractului de finanțare fiind: „Crearea unor trasee pietonale și îmbunătățirea transportului public de persoane în zona centrală a Municipiului Orade".

Executantul lucrării este  asocierea formată din  S.C GAVELLA COM S.R.L - lider de asociere, PORFIDO ED ARTE CONSORZIO STABILE - asociat 1,  S.C PROCONSOLUTIONS S.R.L - asociat 2 și S.C IRICONSTRUCT SRL - asociat 3,  având ca subcontractanți pe S.C COFIDO  S.R.L, S.C GLOBAL PROIECT S.R.L, S.C IGNA CONSTRUCT S.R.L,  S.C MECATRON S.R.L   și pe S.C RITMOTEH S.R.L.

Prețul contractului actualizat conform OUG nr. 114 este de 8.803.283,41lei + TVA.

 

 

Galeria foto - Lucrările de amenajare a străzii Aurel Lazăr au ajuns în faza finală

Situatie Covid
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
ROHU 421