Trimite unui prieten

Luni se deschide parcarea supraetajată de pe strada Brașovului

Vineri , 6 Noiembrie 2020, 15:18

Exportă PDF - Luni se deschide parcarea supraetajată de pe strada Brașovului Tipărește pagina - Luni se deschide parcarea supraetajată de pe strada Brașovului Trimite unui prieten - Luni se deschide parcarea supraetajată de pe strada Brașovului
Luni se deschide parcarea supraetajată de pe strada Brașovului

Primăria municipiului Oradea anunță că, începând de luni, 9 noiembrie 2020, ora 10, parcarea supraetajată de pe strada Brașovului va fi pusă la dispoziția cetățenilor. Parcarea va putea fi utilizată gratuit în primele 90 de zile de la deschidere.

Situată între Spitalul Militar și magazinul Crișul, parcarea de pe str. Brașovului este prevăzută cu 395 de locuri de parcare, dintre care 4 pentru persoanele cu dizabilități. Suprafața construită a viitoarei parcări are o arie de 2.142 mp, în timp ce suprafața utilă ajunge la 7.740 mp.

Construcția are șase niveluri supraterane: 1/2 demisol, parter, trei etaje şi o terasă. La etajul 2, este prevăzut un acces pietonal, printr-o pasarelă peste strada Braşovului, care a fost conectată cu magazinul Crişul. Costurile pasarelei au fost suportate de către firma care administrează centrul comercial.

Intrarea și ieșirea din parcare se fac din strada Brașovului, prin două benzi suplimentare. Accesul pietonal la parcare este dinspre strada Brașovului, prin intermediul a două intrări, ambele dotate cu câte un ascensor având o capacitate de 8 persoane. Funcțional, parcarea este împărțită în 11 sectoare corespunzătoare fiecărui seminivel, unul fiind la demisol, celelalte la parter, etaje și terasă. La nivelul parter este prevăzut punctul de control și barierele pentru intrare-ieșire.

Valoarea lucrărilor a fost de 16,079 milioane lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată din surse proprii de către Administrația Domeniului Public SA Oradea. ADP a predat imobilul către municipalitate, iar în aceste zile construcția a primit și autorizația de securitate la incendiu necesară funcționării și poate fi deschisă accesului publicului.

 

 

 

Situatie Covid
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
ROHU 421