Trimite unui prieten

Măsuri împotriva ambroziei

Luni , 19 August 2013, 15:34

Exportă PDF - Măsuri împotriva ambroziei Tipărește pagina - Măsuri împotriva ambroziei Trimite unui prieten - Măsuri împotriva ambroziei
Măsuri împotriva ambroziei

Având în vedere că multe persoane suferă de alergii provocate de ambrozie în această perioadă, autorităţile locale au demarat o acţiune de identificare a acestei plante pe spaţiile verzi din faţa imobilelor şi pe terenurile virane.
La cererea Primăriei municipiului Oradea, conducerea operatorului de salubritate RER Ecologic a identificat locurile în care creşte ambrozia, o plantă a cărei inflorescenţă provoacă alergii care îi afectează pe cetăţenii Oradiei. De la începutul primăverii, lucrătorii RER au cosit plantaţiile de ambrozie din zonele administrate de Primăria Oradea, urmând ca Poliția Locală să identifice și să someze acele persoane fizice și juridice care nu au cosit zonele pe care le au în administrare.
Poliţiştii locali aplică o sancţiune contravenţională în cazul în care persoanele fizice sau juridice nu iau măsuri pentru distrugerea plantelor cu potenţial alergen de pe spaţiul verde din faţa imobilului în care locuiesc, potrivit Hotărârii de Consiliu Local 325 din 2006 modificată, în HCL 760/2009.
Reprezentanţii Poliţiei Locale spun că au fost descoperite foarte multe terenuri pentru care au fost demarate procedurile de identificare a proprietarilor în vederea luării măsurilor prevăzute de lege. Astfel, oficialii Poliției Locale fac apel la orădeni să ia măsuri pentru distrugerea ambroziei prin smulgerea, cosirea sau scoaterea rădăcinilor acestei plante. În caz contrar, cetăţenii riscă amenzi între 1.000 și 1.500 de lei, iar persoanele juridice se pot alege cu sancţiuni de la 1.500 la 2.500 de lei.

Cetăţenii pot sesiza existenţa acestei plante Poliției Locale, la numarul de telefon 0259408839.

Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Camera web
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta