Trimite unui prieten

Montarea gazonului pe noua linie de tramvai, aproape de final

Marti , 16 Noiembrie 2021, 14:38

Exportă PDF - Montarea gazonului pe noua linie de tramvai, aproape de final Tipărește pagina - Montarea gazonului pe noua linie de tramvai, aproape de final Trimite unui prieten - Montarea gazonului pe noua linie de tramvai, aproape de final
Montarea gazonului pe noua linie de tramvai, aproape de final

2,3 kilometri din cei 3,8 kilometri ai noii linii de tramvai, care face legătura între Calea Aradului și cartierele Nufărul-Cantemir, vor fi acoperiți cu gazon, lucrările de înierbare a liniei fiind aproape de final. În prezent, se lucrează și la realizarea sistemului de irigații necesar pentru gazon.

Stadiul fizic al lucrărilor la noua linie de tramvai este de 85%. Până acum a fost realizată calea de rulare a tramvaielor în intersecția dintre străzile Primăriei - Decebal - Calea Aradului, în intersecția dintre străzile Aviatorilor - Calea Aradului și pe str. Făgărașului, Ceyrat, Atelierelor și Salca, precum și în depoul OTL.

Totodată, s-a montat linia de tramvai la intersecția str. Salca cu str. Dimitrie Cantemir și pe podul peste Peța din str. D. Cantemir, fiind montați stâlpii de susținere și firul de contact.

„În continuare se lucrează la montarea liniei de tramvai în intersecția străzilor Salca și Atelierelor și urmează finalizarea instalării celor două stații de redresare aflate în Calea Aradului și în Depoul Salca, pentru alimentarea cu energie electrică a liniilor, precum și a adăposturilor pentru stațiile de tramvai. Extinderea liniei de tramvai din Oradea face parte din planul de mobilitate urbană și înseamnă un mai bun acces al orădenilor și nu numai, la sistemul public de transport în comun. Ne-am dorit, de asemenea, să creștem confortul călătorilor și să reducem, pe cât posibil, poluarea", a precizat primarul Florin Birta.

Obiectivul de investiții „Realizare legătură pe cele trei direcții a liniilor tramvai în intersecția între străzile Primăriei - Decebal - Calea Aradului și extindere linie nouă de tramvai pe traseul Calea Aradului - str. Făgărașului - str. Atelierelor (cu acces depou OTL) și legătura pe toate direcțiile cu str. D. Cantemir" este finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiție 4.1 Mobilitate urbană durabilă. Finanţarea nerambursabilă este de 98%, iar contribuția proprie a municipalității este de 2%.

Proiectul este implementat de Primăria Oradea prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională, valoarea lucrărilor fiind de 11,6 milioane euro + TVA. Termenul de finalizare a lucrărilor este decembrie 2021.

Contractul de proiectare și execuție a fost încheiat cu asocierea de firme SC Mari -Vila COM SRL, SC Abed Nego COM SRL și SC Aquacons SRL, iar ordinul de începere a fost emis data de 16.10.2018.  

 

Galeria foto - Montarea gazonului pe noua linie de tramvai, aproape de final

Situatie Covid
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator