Trimite unui prieten

Noi proiecte de dezvoltare a orașului Oradea, aprobate de specialiștii CMUAT

Luni , 4 Octombrie 2021, 15:06

Exportă PDF - Noi proiecte de dezvoltare a orașului Oradea, aprobate de specialiștii CMUAT Tipărește pagina - Noi proiecte de dezvoltare a orașului Oradea, aprobate de specialiștii CMUAT Trimite unui prieten - Noi proiecte de dezvoltare a orașului Oradea, aprobate de specialiștii CMUAT
Noi proiecte de dezvoltare a orașului Oradea, aprobate de specialiștii CMUAT

În ședința Comisiei Municipale de Urbanism şi Amenajare a Teritoriului (CMUAT) Oradea din 1 octombrie au fost analizate 55 de lucrări, dintre care 28 în comisia mare CMUAT și 27 în subcomisia operativă. Vă prezentăm trei dintre cele mai reprezentative proiecte analizate de către specialiștii comisiei.

Imobil cu funcțiuni mixte

Un nou imobil cu funcțiuni mixte se va construi pe malul stâng al Crișului Repede. În acest sens, Compania de Construcții Rezidențiale AG a solicitat aviz arhitectului-șef pentru Plan Urbanistic de Detaliu. Imobilul va fi ridicat pe un teren situat între strada Mareșal Averescu și Calea Clujului, în vecinătatea Maternității și a aleii pietonale care va lega viitorul pod pietonal peste Criș cu Cetatea din Oradea. Proiectul prevede construirea unui imobil de locuințe colective și funcțiuni complementare (galerii comerciale, spații comerciale etc) cu regim de înălțime S+P+3 Etj+1 Etj retras. Va cuprinde 60 de apartamente și 71 de locuri de parcare amenajate la subsolul locuinței.

Showroom de mobilier

Un nou showroom de mobilier se va ridica pe un teren unde, în prezent, se află o construcție nefolosită. SC Saltego SRL a solicitat aviz arhitect șef pentru Plan Urbanistic de Dezvoltare pentru construire showroom mobilier pe un teren situat pe strada Corneliu Baba, în vecinătatea intersecției dintre strada Corneliu Baba și drumul de legătură Oradea-Sântandrei. Clădirea va avea un regim de înălțime P+Etj și o suprafață construită de 603,10 mp, suprafața desfășurată de 1.145 mp, suprafața utilă de 949,95 mp, și suprafața de expunere de 862 mp. La parter se propune amenajarea unei săli de expunere pentru mobilier, a unor spații tehnice și a grupurilor sanitare. La nivelul etajului se propune amenajarea unei săli de expunere, a unui apartament de protocol, un birou, oficiu, cameră de curățenie și grupuri sanitare. În vecinătate se vor amenaja 20 de locuri de parcare.

Terasă cu panouri mobile

SC Challenge Food and Bar a solicitat amenajare terasă și delimitarea acesteia cu panouri mobile anti-vânt pe un model agreat de comisia municipală de urbanism. Terasa va avea o suprafață de 52 metri pătrați, iar delimitarea se va realiza prin 15 bucăți de panouri cu lungimea de 1,2 metri și înălțimea de 2,12 metri.

„Inițiativa pe care a avut-o Direcția Arhitectului Șef în legătură cu modelele de panouri și jardiniere mobile își găsesc aplicarea practică în sprijinul reprezentanților HORECA, ceea ce ne bucură. Așteptăm cât mai mulți aplicanți. Aceste panouri sunt incluse și în noua formulă a Regulamentului privind organizarea și desfășurarea activităților în zone publice", a precizat Radu Forțiș, arhitectul-șef al Primăriei Oradea.

 

 

Galeria foto - Noi proiecte de dezvoltare a orașului Oradea, aprobate de specialiștii CMUAT

Situatie Covid
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator