Trimite unui prieten

Noile locuințe colective cresc calitatea zonelor de locuit din Oradea

Luni , 22 Noiembrie 2021, 15:35

Exportă PDF - Noile locuințe colective cresc calitatea zonelor de locuit din Oradea Tipărește pagina - Noile locuințe colective cresc calitatea zonelor de locuit din Oradea Trimite unui prieten - Noile locuințe colective cresc calitatea zonelor de locuit din Oradea
Noile locuințe colective cresc calitatea zonelor de locuit din Oradea

Comisia Municipală de Urbanism și Amenajare a Teritoriului a analizat în ședința de săptămâna trecută noi propuneri privind construirea de locuințe colective în municipiul Oradea.

„Aceste propuneri venite din partea investitorilor nu pot decât să ne bucure. Specialiștii noştri le analizează cu mare atenție pe fiecare în parte, pentru ca, în final, rezultatul pe care îl vom vedea în teren să fie cel mai bun. Este evident că prin realizarea acestui tip de investiții va crește fondul construit, creându-se noi locuințe, la standarde moderne. Astfel, se va îmbunătăți calitatea zonelor de locuit atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic, acest gen de investiții conducând la diversificarea ofertei de locuire în municipiul nostru", a precizat viceprimarul Arina Moș.

S.C Aido Groups Invest S.R.L a solicitat aviz de oportunitate pentru construirea de locuințe colective pe str. Dimitrie Cantemir (mai exact la intersecția străzilor D. Cantemir, Lugojului și Biruinței) și reabilitarea și refuncționalizarea clădirii P+3E, unde a funcționat un depozit de înghețată, aflat acum în paragină.

Suprafața vizată de acest proiect de regenerare urbană este de 2716 mp.

„Având în vedere că se propune schimbarea zonei funcționale din zonă de locuințe cu regim mic de înălțime (lip) în zonă mixtă (M2), comisia a cerut ca înainte de emiterea avizului de oportunitate pentru Planul Urbanistic Zonal (PUZ) să fie parcursă în prealabil etapa I de consultare a populației, cu notificarea tuturor proprietarilor parcelelor cuprinse în cvartal. După parcurgerea acestei etape, urmează ca investitorul să solicite avizul de oportunitate bazat pe concluziile fazei de inițiere", a precizat Radu Fortiș, arhitectul-șef al orașului.

Un alt investitor, S.C Alerab S.R.L a solicitat avizul Arhitectului Șef pentru întocmirea unui Planului Urbanistic Zonal (PUZ) în vederea construirii de locuințe colective S+P+2E+R (etaj retras)/M(mansardă) cu spații comerciale la parter, pe str. Mihai Viteazul nr. 6/A.

Investiția vizează o suprafață de 1.296 mp, aceasta fiind parcela care a generat PUZ-ul.

Documentația depusă studiază integral cvartalul delimitat de străzile: Kogălniceanu - M. Viteazul - Evreilor Deportați - str. 1848.

Studiul de cvartal este un masterplan care propune soluții de mobilare urbanistică în contextul posibilelor investiții din zonă.

Caracterul actual al amplasamentului este în concordanță cu propunerea solicitantului atât din punct de vedere funcțional, cât și din punct de vedere urbanistic. Potențialul de dezvoltare al zonei este confirmat de existența căilor de comunicație, de configurația topo-geografică a zonei și de echiparea edilitară.

Comisia municipală de urbanism a solicitat completări, apreciind însă studiul urbanistic prezentat de echipa de arhitecți care s-a ocupat de elaborarea PUZ-ului.

Potrivit arhitectului-șef Radu Fortiș, completările cerute se referă la asigurarea coerenței urbanistice pe frontul străzii Evreilor Deportați, prin propunerea unei construcții care să aibă o funcțiune completară locuirii.

 

 

Galeria foto - Noile locuințe colective cresc calitatea zonelor de locuit din Oradea

Situatie Covid
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator