Trimite unui prieten

Nu parcați pe strada Emilian Mircea Chitul! Poliția Locală Oradea aplică sancțiuni

Marti , 23 Noiembrie 2021, 15:36

Exportă PDF - Nu parcați pe strada Emilian Mircea Chitul! Poliția Locală Oradea aplică sancțiuni Tipărește pagina - Nu parcați pe strada Emilian Mircea Chitul! Poliția Locală Oradea aplică sancțiuni Trimite unui prieten - Nu parcați pe strada Emilian Mircea Chitul! Poliția Locală Oradea aplică sancțiuni
Nu parcați pe strada Emilian Mircea Chitul! Poliția Locală Oradea aplică sancțiuni

La sesizarea cetățenilor, inclusiv a riveranilor, Poliția Locală Oradea verifică vehiculele care staționează în zonele mixte. Sunt acele străzi cu spații generoase destinate circulației pietonale, artere dotate cu piste de biciclete, unde este permis și accesul auto-moto.

Una dintre aceste străzi este Emilian Mircea Chitul, pe care anumiţi cetățeni obișnuiesc s-o utilizeze ca loc de parcare, în detrimentul pietonilor și bicicliștilor, evitând astfel plata taxei de parcare. Subliniem faptul că Primăria Oradea pune la dispoziția cetățenilor două parcări noi, moderne, amenajate în proximitate. Este vorba despre parcarea subterană de pe strada Independenței, precum și parcarea supraetajată de pe strada George Barițiu.

Acțiunile Direcției Poliției Locale din cadrul Primăriei Oradea au menirea de a asigura respectarea strictă a reglementărilor legale, protejând astfel accesul pietonilor și bicicliștilor în zonele mixte.

În zilele de 22 și 23 noiembrie, polițiștii locali au patrulat în zona amintită, avertizându-i verbal pe cei care nu respectă Codul Rutier și îndrumându-i pe șoferi către locurile de parcare amenajate în proximitate, transmite directorul executiv al Poliției Locale, Samuel Milian.

Potrivit prevederilor Codului Rutier, autovehiculelor care au acces în zonele astfel reglementate le este interzis să rămână parcate/staționate, având în vedere faptul că partea carosabilă are sub 6 metri lățime. Contravenția se sancționează cu amendă cuprinsă între 580 și 725 de lei. 

 

 

Galeria foto - Nu parcați pe strada Emilian Mircea Chitul! Poliția Locală Oradea aplică sancțiuni

Situatie Covid
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator