Trimite unui prieten

Nu parcaţi neregulamentar: 134 de maşini au fost ridicate de poliţiştii locali

Joi , 16 Martie 2017, 12:30

Exportă PDF - Nu parcaţi neregulamentar: 134 de maşini au fost ridicate de poliţiştii locali Tipărește pagina - Nu parcaţi neregulamentar: 134 de maşini au fost ridicate de poliţiştii locali Trimite unui prieten - Nu parcaţi neregulamentar: 134 de maşini au fost ridicate de poliţiştii locali
Nu parcaţi neregulamentar: 134 de maşini au fost ridicate de poliţiştii locali

Începând cu data de 1 februarie 2017, în Municipiului Oradea acționează trei autospeciale cu echipaje formate din polițiști de la Poliția Locală Oradea și agenți de la Poliția Municipiului Oradea, care dispun ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar, în conformitate cu HG nr. 965/2016.

Actul normativ permite autorității locale ridicarea mașinilor parcate neregulamentar pe drumurile publice. Măsura poate fi dispusă de un polițist rutier ori de polițistul local, în următoarele situații în care staționarea mașinilor este interzisă pe partea carosabilă a drumului (și situația în care doar una sau două dintre roțile mașinii se află pe partea carosabilă):

  • în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară;
  • în zona de acțiune a indicatorului cu semnificația „Staționarea interzisă" și a marcajului cu semnificația de interzicere a staționării;
  • pe drumurile publice cu o lățime mai mică de șase metri;
  • în dreptul căilor de acces ce deservesc proprietățile alăturate drumurilor publice;
  • în pante și în rampe;
  • în locul unde este instalat indicatorul cu semnificația „Staționare alternantă" (în altă zi sau perioadă decât cea permisă) ori indicatorul cu semnificația „Zonă de staționare cu durată limitată" (peste durata stabilită).

Prin urmare, începând din luna februarie au fost ridicate 134 de autovehicule, în special în zona centrală - Parcul Traian, strada Republicii şi strada Dunării. În 76 de cazuri, conducătorii autoturismelor s-au prezentat la mașini înainte de finalizarea procesului de ridicare a autoturismelor, iar în 58 de cazuri autoturismele au fost ridicate, transportate și depozitate în locația de pe strada Academiei.

Poliţia Locală Oradea reaminteşte numărul de telefon la care cetăţenii pot apela pentru a semnala situaţii din sfera noastră de competenţă: 0259.969 - Dispecerat.

 

 

Romania 100
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Camera web
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert