Trimite unui prieten

O nouă identitate grafică pentru patrimoniul arhitectural al orașului: Oradea Heritage

Miercuri , 10 Octombrie 2018, 14:59

Exportă PDF - O nouă identitate grafică pentru patrimoniul arhitectural al orașului: Oradea Heritage Tipărește pagina - O nouă identitate grafică pentru patrimoniul arhitectural al orașului: Oradea Heritage Trimite unui prieten - O nouă identitate grafică pentru patrimoniul arhitectural al orașului: Oradea Heritage
O nouă identitate grafică pentru patrimoniul arhitectural al orașului: Oradea Heritage

Din dorința de a pune în valoare clădirile de patrimoniu reabilitate și a se poziționa ca parte reală a moștenirii europene, Fundația de Protejare a Monumentelor Istorice din Județul Bihor și-a construit o identitate grafică distinctă.

Motivația dezvoltării unei identități aparte pentru traseul restaurării clădirilor de patrimoniu, cu valoare artistică, arhitecturală și istorică este dată de necesitatea punerii în valoare a acestora. Capitalul noilor puncte de atracție de pe harta arhitecturii europene, readuse la viață prin eforturile Primăriei Oradea, a constructorilor, restauratorilor și a proprietarilor, merită făcut cunoscut publicului european care țintește în planurile de călătorie destinații cu o astfel de încărcătură culturală.

Fundatia de Protejare a Monumentelor Istorice din Județul Bihor consideră că setul de atracții patrimoniale restaurate pot să fie cuprinse într-un prim pachet de prezentare pentru publicul național sau internațional. Pentru a avea tracțiune și efect un astfel de pachet, a fost necesară dezvoltarea unei identități vizuale sub a cărei umbrelă să fie construite în mod profesionist și coerent activitățile de promovare și informare.

„Prestigiul unor astfel de obiective se poate ridica la înălțimea așteptărilor consumatorilor de frumos doar dacă sunt prezentate în materiale și seturi de informații cu aspect vizual avansat din punct de vedere al comunicării și informării. Materialele de comunicare au ca și punct principal de atracție identitatea și simbolul grafic care le definesc. Elementele grafice care însoțesc identitatea au capacitatea de a trasa direcții coerente în prezentarea vizuală", spune Angela Lupșea, Director al Fundației de Protejare a Monumentelor Istorice din Județul Bihor.

Oradea Heritage este un nume nou, o identitate proaspătă și bine poziționată ca parte a moștenirii europene. În acest fel putem să construim pentru publicul interesat un set de mesaje atractive care să aibă ca efect vizitarea orașului nostru.

Atât orădenii cât și turiștii pot să acceseze evenimentele Oradea Heritage sau să cunoască istoria și detaliile arhitecturale ale clădirilor monument, ghidați de platforma online www.oradeaheritage.ro, lansată odată cu nouă identitate. Pe website-ul oradeaheritage.ro sunt prezentate clădirile de patrimoniu cu informații și date de orientare. Aici se pot urmări seriile de evenimente organizate sub umbrela Oradea Heritage și alte inițiative ale Fundației de Protejarea Monumentelor Istorice din Județul Bihor.

Prin intermediul Oradea Heritage, pasionații pot avea acces și în multe dintre clădirile care nu sunt încă deschise pentru vizitare. Punctual, la intervale regulate, Oradea Heritage facilitează accesul unor grupuri de doritori și în astfel de locuri inaccesibile, dar de o frumusețe rară. Platformele de socializare, Facebook si Instagram, utilizate de Oradea Heritage, prezintă multe imagini din astfel de locuri.

Oradea Heritage își propune să evolueze permanent atât prin promovarea noilor obiective de patrimoniu restaurate cât și prin punerea în valoare a acestora.

Website: www.oradeaheritage.ro

Facebook: https://www.facebook.com/oradeaheritage/

Instagram: https://www.instagram.com/oradea_heritage/

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=C69h79fLXHE

 

Galeria foto - O nouă identitate grafică pentru patrimoniul arhitectural al orașului: Oradea Heritage

Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Camera web
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta