Trimite unui prieten

Obligaţia de a încheia contract de prestare servicii de salubrizare cu operatorul licenţiat

Miercuri , 11 Ianuarie 2017, 15:05

Exportă PDF - Obligaţia de a încheia contract de prestare servicii de salubrizare cu operatorul licenţiat Tipărește pagina - Obligaţia de a încheia contract de prestare servicii de salubrizare cu operatorul licenţiat Trimite unui prieten - Obligaţia de a încheia contract de prestare servicii de salubrizare cu operatorul licenţiat
Obligaţia de a încheia contract de prestare servicii de salubrizare cu operatorul licenţiat

Managementul colectării şi reciclării deşeurilor este un sector important, sector pe care România trebuie să-l adapteze rapid la normativele europene. Când vorbim de deşeuri, trebuie să ne gândim atât la mediul înconjurător, cât şi la sănătatea populaţiei.

Astfel, Poliţia Locală Orada reaminteşte cetăţenilor (atât persoanelor fizice, cât şi persoanelor juridice) şi asociaţiilor de proprietari că au obligaţia de a încheia contract de prestare servicii de salubrizare cu operatorul licenţiat, operator care are contract de delegare a gestiunii încheiat cu Municipiul Oradea. În caz contrar pot fi aplicate sancţiuni contravenţionale, conform prevederilor legale în vigoare.

În prezent, S.C RER Ecologic Service ORADEA SA este unicul operator autorizat să presteze servicii din cadrul activităţii de salubrizare pe teritoriul municipiului Oradea.

Hotărârea Consiliului Local nr. 207 din 2015 privind aprobarea Regulamentului serviciului de salubrizare a Municipiului Oradea prevede  la art. 111, litera h,  că utilizatorii serviciului de salubrizare au obligaţia să deţină contracte pentru prestarea uneia dintre activităţile serviciului de salubrizare menţionate la art. 2, respectiv contracte de salubrizare sau de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie.

Tot art. 111 prevede la aliniatul 1 că persoanele fizice sau juridice (societăţile comerciale, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale etc.), persoane care desfăşoară profesii liberale (notar, avocat etc) au obligaţia de a deţine contract de salubrizare încheiat numai cu operatorul licenţiat care are dreptul să presteze în municipiul Oradea.

La art. 111,  aliniatul 2 se spune că în curţile comune, fiecare utilizator în parte este obligat să deţină contract de salubrizare. Nerespectarea acestor prevederi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 200 şi 500 lei pentru persoanele fizice, iar în cazul persoanelor juridice se sancţionează cu amendă cuprinsă între 1500 şi 2000 lei.

Poliţiştii locali din cadrul Compartimentului Protecţia Mediului (Poliţia Ecologică) au efectuat în perioada sărbătorilor de iarnă controale în acest sens pe zona centrală a municipiului, unde au constatat mai multe nereguli şi au sancţionat un număr de 28 de persoane fizice şi juridice, suma totală a sancţiunilor ridicându-se la 4600 lei.

Poliţia Locală Oradea reaminteşte numărul de telefon la care cetăţenii pot apela pentru a semnala situaţii din sfera ei de competenţă - 0259.969 - Dispecerat.

Romania 100
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Camera web
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert