Trimite unui prieten

Oradea fără maidanezi pe străzi

Vineri , 23 August 2013, 10:59

Exportă PDF - Oradea fără maidanezi pe străzi Tipărește pagina - Oradea fără maidanezi pe străzi Trimite unui prieten - Oradea fără maidanezi pe străzi
Oradea fără maidanezi pe străzi

Primăria Oradea a început din 15 iulie 2013 recensământul populaţiei canine şi microciparea câinilor. Scopul recensământului este realizarea unei baze de date cu situaţia câinilor din municipiu, cu date privind rasa, talia, sexul, culoarea, vârsta şi situaţia câinelui (microcipat, sterilizat)

 

Potrivit Regulamentului privind controlul reproducerii tuturor câinilor de pe domeniul public sau privat, aprobat de Consiliul Local în aprilie 2013 toţi deţinătorii de câini din Municipiul Oradea au obligaţia să-şi sterilizeze şi microcipeze câinii, în caz contrar trebuind să plătească o taxă anuală. Sterilizarea are drept scop ţinerea sub control a reproducerii câinilor din municipiul Oradea, în vederea reducerii la minim a numărului maidanezilor de pe străzi.

În paralel cu recensământul canin, se desfăşoară o amplă acţiune sub genericul „Oradea fără maidanezi pe srăzi”, cu scopul de a identifica câinii fără stăpân din municipiu. Aceştia vor fi duşi la Adăpostul Grivei, unde vor fi sterilizaţi şi microcipaţi, putând fi daţi apoi spre adopţie.

Cetăţenii sunt rugaţi să sune la numărul de telefon 0726.126.891, pus la dispoziţie de Administraţia Domeniului Public, pentru a sesiza existenţa unor câini vagabonzi în zona în care locuiesc. În urma sesizării, câinii vor fi ridicaţi în max. 24 de ore.

 

În prezent există suficientă capacitate de preluare în adăpost. Începând cu 1 septembrie 2012, când Administraţia Domeniului Public S.A. Oradea a preluat gestionarea câinilor comunitari din Oradea, în Adăpostul Grivei s-au făcut mai multe amenajări şi lucrări pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai a câinilor comunitari, oferind în prezent condiţii optime atât animalelor cât şi pentru vizitatori.

Romania 100
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Camera web
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert