Trimite unui prieten

Oradea se îmbracă în haine de sărbătoare

Marti , 14 Noiembrie 2017, 12:41

Exportă PDF - Oradea se îmbracă în haine de sărbătoare Tipărește pagina - Oradea se îmbracă în haine de sărbătoare Trimite unui prieten - Oradea se îmbracă în haine de sărbătoare
Oradea se îmbracă în haine de sărbătoare

De la 1 noiembrie, Primăria Oradea a început montarea instalațiilor specifice iluminatului de sărbători, pregătind astfel orașul pentru sărbătorile de iarnă care se apropie.

Astfel, Oradea va fi împodobită cu 14 km de ghirlande și circa 300 medalioane și figurine luminoase amplasate pe stâlpi, plase luminoase, tuneluri şi fântâni de lumini. Acestea vor avea diferite forme de brăduți, fulgi de nea, steluțe, reni, oameni de zăpadă.

Iluminatul de sărbători va fi realizat pe toate bulevardele din municipiu, la toate intrările și ieșirile din oraș, pe principalele artere de circulație, pe poduri, în parcuri, dar  și în piețe.

Orașul va fi îmbrăcat în lumină începând cu data de 30.11.14, la ora 18.00, când va avea loc pornirea oficială a instalațiilor luminoase odată cu deschiderea Târgului de Crăciun din Piața Unirii.

Valoarea lucrărilor și componentelor aferente iluminatului public de sărbători este de circa 500.000 euro, realizarea instalaţiilor electrice luminoase fiind asigurată de către firma SC Luxten Lighting Co SA gratuit, conform contractului de concesiune.

De menționat că, pentru toate instalațiile luminoase sunt utilizate becuri LED, al căror consum de energie electrică este mult mai redus, respectiv cu circa 50% față de becurile normale.

 

Romania 100
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Camera web
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert