Trimite unui prieten

Organizaţia ”Salvați Copiii România” a donat Maternităţii Oradea un incubator de înaltă performanță destinat salvării copiilor prematuri

Marti , 13 Februarie 2018, 15:31

Exportă PDF - Organizaţia ”Salvați Copiii România” a donat Maternităţii Oradea un incubator de înaltă performanță destinat salvării copiilor prematuri Tipărește pagina - Organizaţia ”Salvați Copiii România” a donat Maternităţii Oradea un incubator de înaltă performanță destinat salvării copiilor prematuri Trimite unui prieten - Organizaţia ”Salvați Copiii România” a donat Maternităţii Oradea un incubator de înaltă performanță destinat salvării copiilor prematuri
Organizaţia ”Salvați Copiii România” a donat Maternităţii Oradea un incubator de înaltă performanță destinat salvării copiilor prematuri

Azi, 13 februarie 2018, reprezentanții Spitalului Clinic Județean Oradea au organizat la Maternitatea Oradea o conferință de presă, în cadrul căreia au prezentat o importantă donație făcută Maternităţii din Oradea de către organizația "Salvați Copiii România".

Donația constă într-un incubator de înaltă performanță destinat salvării copiilor prematuri, în valoare de 11.541 euro.

Acest incubator era mai mult decât necesar, având în vedere că doar în anul 2017, la Maternitatea Oradea au avut loc 3708 nașteri, dintre care 410 cazuri au fost prematuri care au necesitat îngrijiri speciale pe secția de Terapie Intensivă. Durata medie de viață a unui incubator este de 5-6 ani.

Maternitatea Oradea dispune acum de un total de 18 incubatoare.

La conferința de presă au participat din partea Spitalului Clinic Județean: directorul medical Daina Lucia, conferențiar dr. Valeria Filip - Șef Secție Neonatologie, din partea organizației "Salvați Copiii România" - ambasadorul campaniei de reducere a mortalității infantile, d-na Amalia Năstase și președintele executiv Salvați Copiii România, d-na Gabriela Alexandrescu, iar din partea Primăriei Oradea - Compartimentul Management Spitale, dl. Dorel Dulău.

D-na Gabriela Alexandrescu a prezentat în detaliu activitatea pe întreg teritoriul României a organizaţiei Salvaţi Copiii, experienţa organizaţiei în domeniul reducerii mortalităţii infantile.

De menționat că în anul 2014, tot organizația "Salvați Copiii România" dona Maternității Oradea un bilirubinometru (aparat care măsoară exact și foarte rapid nivelul de bilirubină al nou-născuţilor) și 2 pusoximetre (aparate care măsoară non-invaziv oxigenul transportat de hemoglobină în interiorul vaselor de sânge), toate în valoare de 6500 euro.

Directorul medical Daina Lucia și conf. dr. Valeria Filip au prezentat modul în care este organizat spitalul în acest moment, atât din punct de vedere al dotării tehnice, cât și a personalului specializat, dar și beneficiile majore pe care le aduc echipamentelor donate de organizația "Salvați Copii" secției de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Oradea.

"Din 885 de paturi cât are spitalul, 225 de paturi sunt pe Secția de Neonatologie. În cadrul acestei secții există două compartimente, unul cu 15 paturi pentru Terapie Intensivă - neonatologie și unul cu 20 de paturi  destinat copiilor prematuri. Din totalul de 3708 cazuri de copii îngrijiți pe Secția de Neonatologie, 410 copii au fost prematuri, deci 11,5% îl reprezintă procentul copiilor îngrijiți în Secția de Neonatologie. În acest moment, Maternitatea din Oradea deține  nivelul de competență 3 - acesta fiind cel mai înalt nivel de competență", a spus d-na Lucia Daina.

Dorel Dulău - reprezentantul Compartimentului Management Spitale din Primăria Oradea a vorbit despe implicarea autorităţilor locale în dotarea spitalelor orădene, spunând: "Din fericire, în Oradea avem autorităţi care se implică. Vă asigurăm că acest incubator de înaltă performanţă a ajuns pe mâna unor profesionişti. În continuare, ne dorim ca rata mortalităţii infantile, care momentan este de 7,8 la mie, să scadă, iar România să nu mai fie pe primul loc la acest capitol. În numele Primăriei Oradea şi al primarului Ilie Bolojan mulţumesc organizaţiei Salvaţi Copiii pentru toată implicarea de care au dat dovadă".

Ambasadorul campaniei de reducere a mortalităţii infantile în România Salvaţi Copiii", d-na Amalia Năstase a ţinut să precizeze faptul că toate aceste donaţii pe care organizaţia le-a făcut de-a lungul anilor către 40 de spitale din România şi pe care le face în continuare sunt posibile numai şi numai cu sprijinul persoanelor fizice şi juridice care donează fie direct, fie direcţionând 2% din impozitul pe venit către Salvaţi Copiii.

"Cred că suntem datori să dăm ceva comunităţii în care am crescut. Noi încercăm să dotăm cât mai multe maternităţi din ţară. Pentru Oradea mai avem în plan încă două incubatoare dotate cu aparate de monitorizare a funcţiilor vitale. Formularele 230 şi 200 pot fi descărcate de pe www.salvaticopiii.ro sau www.anaf.ro , iar cei care doresc detalii le pot obţine la numerele de telefon 021 316 61 76 sau 0744 36 09 15", a spus Amalia Năstase.

În atașament găsiți o galerie foto.

Galeria foto - Organizaţia ”Salvați Copiii România” a donat Maternităţii Oradea un incubator de înaltă performanță destinat salvării copiilor prematuri

Romania 100
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Camera web
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert