Trimite unui prieten

OTL caută soluții ecologice pentru transportul public local, testând un nou autobuz hibrid

Joi , 9 August 2018, 15:33

Exportă PDF - OTL caută soluții ecologice pentru transportul public local, testând un nou autobuz hibrid Tipărește pagina - OTL caută soluții ecologice pentru transportul public local, testând un nou autobuz hibrid Trimite unui prieten - OTL caută soluții ecologice pentru transportul public local, testând un nou autobuz hibrid
OTL caută soluții ecologice pentru transportul public local, testând un nou autobuz hibrid

Azi, 9 august, conducerea OTL a susținut o conferință de presă pe platoul din fața Primăriei Oradea, în care a prezentat noul autobuz urban MB Citaro Hybrid. La conferință au participat directorul general Viorel Pop, împreună cu directorul de vânzări autobuze și autocare Mercedes-Benz, dl. Bogdan Aldea

Viceprimarul Florin Birta a intat în noul autobuz urban MB Citaro Hybrid și a analizat dotările vehiculului prezentat.

Prezentarea autobuzului a inclus și un drive test făcut de reprezentanţii companiei Mercedes-Benz România. Această prezentare vine în întâmpinarea încercărilor administrației locale de a găsi soluții ecologice pentru transportul public local.

În deschiderea conferinței de presă, directorul Viorel Pop a precizat: "Avantajul acestui autobuz constă în fapul că recuperează energie, iar consumul de carburant este mult mai mic decât la autobuzele normale, cu cel puțin 8,5 -10%. Acest autobuz are cca 100 de locuri, din care 40 pe scaune și restul în picioare. Ca și preț se încadrează undeva între 350.000 euro și 380.000 de euro. Intenția OTL-ului este să achiziționeze o flotă de autobuze, momentan căutându-se sursele de finanțare, sperăm noi din fonduri europene. Cele mai avantajoase, care ar face cel mai bine față sunt autobuzele hibrid, care sunt o combinație între electric și motorul diesel."

Reprezentantul Mercedes-Benz, dl. Bogdan Aldea a menționat că evenimentul de azi face parte dintr-o campanie de promovare care este în desfǎşurare în mai multe orașe din țară: "Punctul de plecare este conferința de la Paris din anul 2015 în care toate țările lumii și-au luat angajamente ferme pentru reducerea poluării cu 40% până în anul 2030. În aces context au apărut tot felul de tendințe menite să reducă nivelul dioxidului de carbon. Cele trei soluții sunt: soluția full electric, soluția pe gaz natural comprimat și motorul hibrid. Autobuzul cu motor hibrid este momentan soluția cea mai eficientă de a investi într-un vehicol care reduce poluarea, acest mijlocul de transport fiind eligibil pentru achiziția prin fonduri europene".

În atașament găsiți o galerie foto.

 

 

Galeria foto - OTL caută soluții ecologice pentru transportul public local, testând un nou autobuz hibrid

Sectie de votare
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei