Trimite unui prieten

OTL și-a prezentat raportul de activitate pe anul 2020

Joi , 18 Februarie 2021, 16:21

Exportă PDF - OTL și-a prezentat raportul de activitate pe anul 2020 Tipărește pagina - OTL și-a prezentat raportul de activitate pe anul 2020 Trimite unui prieten - OTL și-a prezentat raportul de activitate pe anul 2020
OTL și-a prezentat raportul de activitate pe anul 2020

Reprezentanţii Oradea Transport Local (OTL) Viorel Pop - director general, Romeo Nica - director economic și Adrian Revnic - director tehnic au susținut azi, 18 februarie, o conferință de presă în care au prezentat raportul de activitate al societăţii pe anul 2020.

Directorul general Viorel Pop a făcut o trecere în revistă a celor mai importante achiziții pentru infrastructura OTL în anul 2020. Este vorba de cele 6 autobuze Euro 6 și a unui autobuz hibrid printr-un proiect european, câștigat prin Programul Transfrontalier România-Ungaria, împreună cu operatorul din Debrecen.  Acestea îndeplinesc cele mai stricte standarde de poluare, iar ca  element de noutate ele sunt dotate cu camere de supraveghere pentru siguranța călătorilor și prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile.

„Sperăm ca până la finalul lunii martie să vă putem prezenta și cele 15 autobuze hibrid, contractul de achiziție a acestora fiind deja semnat. Autobuzele hibrid Mercedes au o lungime de 12 metri şi o capacitate de până la 107 pasageri.  Acestea sunt autobuze cu acţionare electrică, cu motor Diesel Euro VI destinate transportului urban de călători. Totodată, dorim să ne aliniem la noile tendințe europene în materie de autobuze și să găsim o sursă de finanțare pe fonduri europene pentru a achiziționa autobuze pe hidrogen. Acesta este un model nepoluant, care nu produce noxe, ci produce apă", a precizat directorul general Viorel Pop.

Acesta a amintit la capitolul achiziții cea mai modernă stație de spălare a autobuzelor, care a fost dată în folosință în luna martie 2020, fiind în totalitate automatizată. Astfel, autobuzele OTL sunt complet igienizate, capacitatea de spălare a stației fiind de 8 minute pentru un autobuz,  ceea ce în actualul context epidemiologic aduce un plus de calitate serviciilor oferite de OTL.

Tot în 2020 au ajuns la Oradea și au intrat în circulație primele 10 tramvaie IMPERIO, fabricate de ASTRA Arad. Fiecare garnitură are patru uși și o capacitate de 210 locuri, din care 45 pe scaune și este dotată cu ecrane care arată harta traseului cu fiecare stație, camere de supraveghere, aer condiționat, scaune tapițate, utilități pentru persoanele cu dizabilități și un sistem care să îi permită să avanseze cel puţin 200 de metri, pentru evacuarea intersecţiilor, în cazul în care rămân fără curent electric. Urmează ca următoarele 10 tramvaie din totalul de 20 să ajungă în depoul OTL  până la finalul acestui an.

"Pe lângă cele 20 de tramvaie de la Astra Arad, suntem în proces de achiziție a încă 10 tramvaie Astra, pentru că ne dorim să ajungem la un număr de 30 de bucăți. Pentru asta este nevoie și de infrastructură, dar lucrările pe tronsonul Nufărul - Piața Cetății sunt începute, iar acest tip de lucrări are ca rezultat creșterea vitezei de deplasare a tramvaielor. De asemenea, încercăm să identificăm fonduri pentru înlocuirea întregii infrastructuri a depoului de tramvaie", a precizat directorul tehnic Revnic Adrian.

Totodată, în anul 2020 au avansat într-un ritm susținut lucrările realizate din fonduri europene nerambursabile la noua linie de tramvai începută în toamna anului 2018, parte a proiectului „Realizare legătură pe cele trei direcţii a liniilor de tramvai în intersecţia între străzile Primăriei - Decebal - Calea Aradului şi extindere linie nouă de tramvai pe traseul Calea Aradului - str. Făgăraşului - str. Atelierelor (cu acces depou OTL) şi legătura pe toate direcţiile cu str. D. Cantemir".

"În luna septembrie a anului trecut a început implementarea şi testarea sistemului de închiriere trotinete electrice TrotOR  compus, în prima etapă, din 20 trotinete electrice, 4 standuri de andocare/încărcare, fiecare cu 10 porturi, stand şi software pentru utilizare şi administrare. Un stand de trotinete se află la intrarea în campusul Universității Oradea, iar pentru standurile din Parcul Salca, Parcul Brătianu și str. Sovata, documentațiile sunt în curs de avizare", a precizat directorul economic Romeo Nica.

Pentru cei interesaţi de închirierea acestor trotinete este obligatorie descărcarea, pe telefonul mobil, a aplicaţiei "TrotOR" din Magazin Play sau App Store, aplicaţie care permite localizarea staţiilor de andocare, dar şi nivelul bateriei pentru fiecare trotinetă. De menționat că posesorii cardurilor de călătorie OTL beneficiază de un discount de 20% din tarife (1,6 lei / pornire şi 9,6 lei / oră).

În ceea ce privește bilanțul economic al OTL, directorul Nica Romeo a precizat că societatea are achitate toate plățile la zi, fapt realizabil, având în vedere anul dificil generat de pandemia de coronavirus, cu sprijinul Primăriei Oradea care a acordat societății subvenții financiare.

„În contextul pandemiei, reculul economic resimţit de întreaga ţară a afectat şi domeniul transporturilor, prin diminuările încasărilor directe la nivelul societăţii orădene de transport", a precizat Romeo Nica.

Acesta a vorbit și despre implementarea, în primul semestru al anului 2021, a unei aplicaţii Route Planner care va permite achiziţia titlurilor de călătorie, planificarea călătoriei şi vizualizarea în timp real a mijloacelor de transport aflate în traseu şi momentul în care urmează să ajungă în staţii. Achiziţia acestei aplicaţii este parte integrantă a unui proiect de modernizare a informatizării şi digitalizării serviciului public de transport.

În ceea ce privește achiziția biletelor de călătorie, raportul arată că 40% sunt achiziționate pe hârtie, 30% prin POS și 30% sunt bilete achiziționate prin SMS.

Tot anul trecut, OTL a înfiinţat linia 29 de autobuz, care deserveşte pe lângă ceilalţi cetăţeni ai oraşului şi angajaţii din Parcul Industrial II.

În atașament găsiți raportul de activitate al OTL.

 

 

Situatie Covid
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
ROHU 421