Trimite unui prieten

Parcarea de pe strada Brașovului, finalizată de Ziua Oradiei

Luni , 12 Octombrie 2020, 16:55

Exportă PDF - Parcarea de pe strada Brașovului, finalizată de Ziua Oradiei Tipărește pagina - Parcarea de pe strada Brașovului, finalizată de Ziua Oradiei Trimite unui prieten - Parcarea de pe strada Brașovului, finalizată de Ziua Oradiei
Parcarea de pe strada Brașovului, finalizată de Ziua Oradiei

Viceprimarul Florin Birta împreună cu directorul Administrației Domeniului Public (ADP) Liviu Andrica au organizat azi, 12 octombrie, o conferință de presă în teren cu ocazia finalizării lucrărilor la parcarea supraterană de pe str. Brașovului

„Mulțumesc d-lui Liviu Andrica, pentru că ne aflăm azi în a patra parcare construită de ADP în Oradea, după parcarea din str. Tribunalului, parcarea de la Spitalul Municipal, parcarea subterană din str. Independenței și mai avem în lucru parcarea de la fosta bază sportivă Voința. În 2008 era dată o Hotărâre de Guvern prin care o suprafață de teren trecea din domeniul statului în domeniul municipiului Oradea pentru construcția acestei parcări, însă cu obligația Primăriei Oradea de a construi Ambulatoriul din curtea Spitalului Militar, pe care îl vedeți de aici și care a fost și el deja realizat. Mulțumesc de asemenea firmei Electrogrup SA Cluj-Napoca pentru seriozitate și pentru faptul că lucrările sunt gata, iată cu două luni mai repede decât termenul anunțat", a precizat primarul ales, Florin Birta.

După recepția lucrărilor și obținerea autorizației ISU, timp de trei luni, accesul în parcare va fi gratuit.

Termenul de execuție asumat inițial de către Electrogrup SA Cluj-Napoca era luna noiembrie 2020, însă ritmul de derulare a lucrărilor a permis finalizarea acestora mai devreme.

În aceste zile sunt executate ultimele finisaje, curățenia, montarea semnalistică interioară, amenajările exterioare, amenajarea drumului de acces pentru intrare-ieșire în parcare de pe str. Brașovului, executată de Drumuri Orășenești. De asemenea, sunt verificate instalațiile interioare și semnalizările exterioare, precum și funcționalitatea instalațiilor.

„Este o construcție foarte frumoasă și utilă, care se încadrează perfect în ansamblul peisagistic al zonei. Odată cu funcționarea acestei parcări, străzile din zona centrală a orașului ar putea fi eliberate de mașini, iar găsirea unui loc de parcare nu va mai fi o problemă", precizează directorul Administrației Domeniului Public Oradea, Liviu Andrica.

Parcarea de pe str. Brașovului, situată între Spitalul Militar și magazinul Crișul, este prevăzută cu 395 de locuri de parcare, dintre care 4 pentru persoanele cu dizabilități. Suprafața construită a viitoarei parcări are o arie de 2.142 mp, în timp ce suprafața utilă ajunge la 7.740 mp.

Construcția are șase niveluri supraterane: 1/2 demisol, parter, trei etaje şi o terasă. La etajul 2, este prevăzut un acces pietonal, printr-o pasarelă peste strada Braşovului, care a fost conectată cu magazinul Crişul. Costurile pasarelei au fost suportate de către firma care administrează centrul comercial.

„Intrarea și ieșirea din parcare se face din strada Brașovului, prin două benzi suplimentare. Accesul pietonal la parcare este dinspre strada Brașovului, prin intermediul a două intrări, ambele dotate cu câte un ascensor având o capacitate de 8 persoane. Funcțional, parcarea este împărțită în 11 sectoare corespunzătoare fiecărui seminivel, unul fiind la demisol, celelalte, la parter, etaje și terasă. La nivelul parter este prevăzut punctul de control și barierele pentru intrare-ieșire", mai menționează Liviu Andrica.

Valoarea lucrărilor este de 16,079 milioane lei, fără TVA, finanțarea fiind asigurată din surse proprii de către Administrația Domeniului Public SA Oradea. După recepție, parcarea va fi vândută către Primăria Oradea, care va achita contravaloarea acesteia timp de 5 ani, în 10 rate semestriale.

În atașament găsiți o galerie foto.

 

 

Galeria foto - Parcarea de pe strada Brașovului, finalizată de Ziua Oradiei

Situatie Covid
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator