Trimite unui prieten

Pasajul subteran de pe B-dul Magheru, din nou vandalizat

Vineri , 10 Noiembrie 2017, 14:16

Exportă PDF - Pasajul subteran de pe B-dul Magheru, din nou vandalizat Tipărește pagina - Pasajul subteran de pe B-dul Magheru, din nou vandalizat Trimite unui prieten - Pasajul subteran de pe B-dul Magheru, din nou vandalizat
Pasajul subteran de pe B-dul Magheru, din nou vandalizat

La sfârșitul lunii octombrie, Primăria Oradea prin Direcția Tehnică a salubrizat, igienizat și reparat pasajul subteran de pe B-dul Magheru. Această lucrare a presupus înlocuirea plăcilor crăpate de policarbonat, curățarea pereților de măzgălituri și desene, tratarea pereților cu o substanță specială pentru protecție, salubrizarea și dezinfectarea pardoselii, dar și pavarea zonelor din care lipseau bucăți de gresie.  

La nici o săptămână după această lucrare, în seara/noaptea de 6 spre 7 noiembrie, pereții au fost din nou și mâzgăliți cu cuvinte și imagini obscene, cu vopsea neagră.

În următoarele zile, pereții urmează să fie curățați din nou.

Primăria Oradea trage un semnal de alarmă și face un apel către toţi cei care trec prin aceste pasaje, să respecte normele minime de conduită, întrucât administrarea şi întreţinerea domeniului public se realizează din banii tuturor orădenilor.

Legea nr. 61/1991 republicată, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire  socială, a ordinii şi liniştii publice, prevede că scrierea sau desenarea fără drept pe pereții clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosință comună aflate în locuri publice, deteriorarea prin orice mijloace a acestora, precum și dezlipirea sau distrugerea fără drept a reclamelor, anunțurilor sau afișelor legal expuse se sancționează cu amendă cuprinsă între 100 și 500 de lei.

Primăria Oradea roagă cetățenii care observă astfel de fapte să sune imediat la Dispeceratul Poliției Locale, la numărul de telefon 0259.969 - Dispecerat sau la numărul 112.

În continuare, autoritățile încearcă găsirea unor soluții pentru rezolvarea acestor probleme.

 

Romania 100
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Camera web
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert