Persoanele fizice şi juridice sunt obligate să încheie contracte de salubritate cu operatorul licenţiat

Trimite unui prieten

Persoanele fizice şi juridice sunt obligate să încheie contracte de salubritate cu operatorul licenţiat

Vineri , 27 Ianuarie 2017, 10:40

Exportă PDF - Persoanele fizice şi juridice sunt obligate să  încheie contracte de salubritate cu operatorul licenţiat Tipărește pagina - Persoanele fizice şi juridice sunt obligate să  încheie contracte de salubritate cu operatorul licenţiat Trimite unui prieten - Persoanele fizice şi juridice sunt obligate să  încheie contracte de salubritate cu operatorul licenţiat
Persoanele fizice şi juridice sunt obligate să  încheie contracte de salubritate cu operatorul licenţiat

 

Poliţiştii locali din cadrul Compartimentului Protecţia Mediului şi Compartimentul Disciplina în Construcţii şi Afişaj Stradal au demarat o amplă acţiune de informare, somare şi sancţionare a persoanelor fizice şi juridice care nu deţin contract de salubritate cu operatorul licenţiat şi cu delegare de gestiune din partea Primăriei Municipiului Oradea pentru deşeurile menajere, cât şi pentru deşeurile rezultate din construcţii şi demolări.

Poliţia Locală Oradea doreşte să reamintească persoanelor fizice şi juridice obligaţiile acestora, conform art. 91 şi art. 111 din Hotărârea de Consiliul Local nr. 207/2015:

  • Persoanele fizice și juridice au obligația de a deține un contract pentru prestarea serviciului de salubrizare cu operatorul licențiat și cu delegare de gestiune din partea Municipiului Oradea.
  • "Deşeurile provenite din activităţile de construcţii şi demolări se colectează prin grija deţinătorului şi sunt transportate  la Centrul de Management Integrat al Deseurilor-str. Matei Corvin, Oradea, de către operatorul de salubrizare, în condițiile Regulamentului, în baza unui contract de prestări servicii încheiat de deținatorul deșeurilor cu operatorul serviciului de salubrizare licențiat care desfășoară activitatea de salubrizare în Municipiul Oradea."

Pe parcursul anului 2016 au fost verificate 3.000 de persoane fizice și juridice, cu privire la deținerea contractelor de salubritate, conform legii, fiind aplicate 191 de  sancțiuni contravenționale în valoare de  39.100 lei.

Poliţia Locală Oradea reaminteşte numărul de telefon la care cetăţenii pot apela pentru a semnala situaţii din sfera ei de competenţă - 0259.969 - Dispecerat.

 

 

 

Romania 100
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Camera web
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert