Trimite unui prieten

Picasso, Matisse, Dali, Klimt, la Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural

Vineri , 1 Noiembrie 2019, 10:44

Exportă PDF - Picasso, Matisse, Dali, Klimt, la Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural Tipărește pagina - Picasso, Matisse, Dali, Klimt, la Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural Trimite unui prieten - Picasso, Matisse, Dali, Klimt, la Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural
Picasso, Matisse, Dali, Klimt, la Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural

Oradea se află printre puținele orașe din România unde vor poposi lucrări de grafică și litografii semnate de câțiva dintre cei mai renumiți pictori ai lumii: Picasso, Matisse, Dali și Klimt.

Muzeul Național Brukenthal din Sibiu împreună cu Colecția avocatului George Șerban din București, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și Asociația culturală pictor Octavian Smigelschi a realizat sub curatoriatul lui Alexandru Constantin Chituță o premieră și a pus la punct o expoziție inedită cu lucrări de grafică și litografii, semnate de Picasso, Matisse, Dali sau Klimt, unele dintre ele valorând mii de euro.

Evenimentul considerat de presă și specialiști expoziția anului în România  este parte din Festivalul Internațional de Teatru și cuprinde nuduri semnate de Henri Matisse din seria „Blue", nuduri și studii semnate de Gustav Klimt, șase lucrări semnate de Salvador Dali și lucrări de Pablo Picasso, multe dintre ele din Suita Vollard, realizate în perioada 1930-1937.

După Sibiu și Bistrița, expoziția va poposi la Oradea, în cadrul programului „Axele Brukenthal". Lucrările celebrilor artiști vor ajunge la Oradea în perioada următoare, expoziția urmând să fie deschisă joi, 7 noiembrie 2019, ora 13:00, la Muzeul Orașului Oradea - Complex Cultural și va putea fi vizitată până în 15 ianuarie 2020.

 

 

Sectie de votare
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei