Poliția Locală a aplicat sancțiuni de 312.900 lei tuturor proprietarilor de terenuri insalubre și infestate cu ambrozie

Trimite unui prieten

Poliția Locală a aplicat sancțiuni de 312.900 lei tuturor proprietarilor de terenuri insalubre și infestate cu ambrozie

Vineri , 8 Septembrie 2017, 13:42

Exportă PDF - Poliția Locală a aplicat sancțiuni de 312.900 lei tuturor proprietarilor de terenuri insalubre și infestate cu ambrozie Tipărește pagina - Poliția Locală a aplicat sancțiuni de 312.900 lei tuturor proprietarilor de terenuri insalubre și infestate cu ambrozie Trimite unui prieten - Poliția Locală a aplicat sancțiuni de 312.900 lei tuturor proprietarilor de terenuri insalubre și infestate cu ambrozie
Poliția Locală a aplicat sancțiuni de 312.900 lei tuturor proprietarilor de terenuri insalubre și infestate cu ambrozie

De la începutul anului și până în prezent, poliţiștii locali au desfăşurat o serie de acţiuni de informare și sancționare a tuturor deţinătorilor legali, cât şi a administratorilor terenurilor şi spaţiilor verzi infestate cu planta alergenă numită ambrozie.

Aceasta este una dintre cele mai supărătoare plante, din cauza puternicului său efect alergen, ea înflorind între sfârşitul lunii iulie şi începutul lunii septembrie. Aceasta este și perioada cea mai periculoasă pentru cei care suferă de alergia la ambrozie.

Prin urmare, polițiștii locali au identificat și sancționat încă de la începutul anului toți proprietarii de terenuri infestate cu această plantă alergenă, pe toată raza municipiului Oradea. Astfel, au fost aplicate sancțiuni și ca urmare a sesizărilor primite din mediul online, fiind prevăzute termene de salubrizare a acestor terenuri de 24 ore și maximum 2 zile. Zonele în care s-au aplicat sancțiuni sunt următoarele:

1.     În Cartierul Soarelui au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.300 lei.

2.     Proprietarul terenului situat pe strada T. Vladimirescu (lângă magazinul Kaufland) a fost sancționat cu amenzi în valoare de 4.000 lei.

3.     Proprietarii terenului situat pe str. Calea Aradului, lângă Cartierul Luceafărul, au fost sancționați cu amenzi în valoare de 2.000 lei.

4.     Proprietarul terenului situat pe str. Chimiei nr. 3 a fost sancționat cu amenzi în valoare de 1.500 lei.

5.     Pe strada Ogorului au fost aplicate 3 sancțiuni a câte 1.000 lei proprietarilor de terenuri infestate cu această planta alergenă

6.     Proprietarul terenului situat pe strada Peței a fost sancționat cu amenzi în valoare de 3.000 lei.

7.     Totodată, proprietarul terenului situat pe strada Făgărașului, care este Universitatea din Oradea, a fost somată. Aceasta și-a luat deja angajamentul de a finaliza salubrizarea terenului până la sfârșitul săptămânii viitoare.

8.     De asemenea, Compania Națională de Căi Ferate CFR a fost somată și sancționată cu amenzi în valoare de 7.000 lei pentru neluarea măsurilor în zona str. Bihorului, str. Uzinelor și str. Căii Ferate.

Totodată, conducerea Poliției Locale împreună cu reprezentanții Direcției Tehnice - Compartimentul Spații Verzi au identificat terenurile Primăriei Municipiului Oradea în vederea salubrizării acestora până la sfârșitul săptămânii viitoare.

În total, au fost aplicate 1.625 de procese verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor în valoare de 312.900 lei tuturor proprietarilor de terenuri insalubre identificate pe raza Municipiului Oradea.

Menţionăm că, în urma demersurilor prezentate mai sus, un procent de aproximativ 70% din proprietari s-au conformat în ceea ce priveşte salubrizarea terenurilor.

Referitor la diferenţa de terenuri nesalubrizate, în proporţie de aproximativ 30%, procedurile continuă în prezent, acestea având termen de finalizare sfârşitul lunii septembrie 2017.

Poliţia Locală Oradea recomandă în continuare proprietarilor şi deţinătorilor legali ai terenurilor neîntreţinute, infestate cu această plantă alergenă, să ia toate măsurile necesare de salubrizare a acestor zone, în caz contrar fiind pasibili de sancţiuni cu amenzi de la 200 la 2.500 lei.

 

 

 

Romania 100
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Camera web
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert