Trimite unui prieten

Precizări privind concursul internațional de soluții pentru realizarea spațiului urban aflat deasupra Parcării Independenței

Vineri , 26 Iunie 2020, 13:36

Exportă PDF - Precizări privind concursul internațional de soluții pentru realizarea spațiului urban aflat deasupra Parcării Independenței Tipărește pagina - Precizări privind concursul internațional de soluții pentru realizarea spațiului urban aflat deasupra Parcării Independenței Trimite unui prieten - Precizări privind concursul internațional de soluții pentru realizarea spațiului urban aflat deasupra Parcării Independenței
Precizări privind concursul internațional de soluții pentru realizarea spațiului urban aflat deasupra Parcării Independenței

În data de 28 mai, Primăria Oradea prin Instituția Arhitectului Șef a lansat concursul internațional de soluții, care are ca scop selectarea celor mai bune propuneri pentru realizarea unui spațiu urban marcat de un volum simbol pe amplasamentul delimitat de strada Independenței și malul Crişului Repede, amplasament redefinit prin proiectul realizării parcării subterane, investiție acum în curs de finalizare.

Regulamentul și documentația de concurs sunt în format electronic și pot fi accesate de pe site-ul Primăriei municipiului Oradea www.oradea.ro , începând cu data de 15 mai, pagina principală, accesând imaginea logo a concursului. Totodată, informații suplimentare pot fi obținute pe numărul de telefon: 0259.409.447.

În urma încheierii rundelor de întrebări și răspunsuri, în calitate de organizatori ai concursului de soluții de arhitectură - Context-Identitate-Simbol CIS 2020, Instituția Arhitectului Șef vine cu următoarele precizări :

-          Concursul de soluții Context-Identitate-Simbol este inițiat și organizat de Primăria Municipiului Oradea prin intermediul Instituției Arhitectului Șef.

-          Concursul se adresează tuturor arhitecților care doresc să contribuie la creșterea calității urbane și a fost organizat și promovat în exclusivitate de Instituția Arhitectului Șef din cadrul Primăriei  Municipiului Oradea.

-          Scopul declarat al concursului este găsirea unui volum simbol pentru amplasamentul delimitat de strada Independenței și malul Crișului Repede.

În acest sens criteriul determinant de apreciere a lucrărilor prezentate va fi creativitatea.

-          Concurenții sunt obligați să prezinte un deviz estimativ al serviciilor de proiecte și calendarul aferent acestora, respectiv un deviz estimativ pe baza cantităților de lucrări rezultate. Valoarea acestor lucrări nu reprezintă un criteriu determinant de jurizare.

În condițiile specifice determinate de pandemia COVID-19, s-a analizat și definitivat posibilitatea jurizării online.

Considerăm că, în condițiile actuale, în care digitalizarea este imperativă, această modalitate de jurizare este în aceeași măsură corectă și eficace. Sesiunea de jurizare online va beneficia de un cadru optim de desfășurare.

1.    Modelul contractului de proiectare va fi postat în timp util cu posibilitatea de a fi semnat digital la predarea proiectului.

2.    Pachetul de concurs a fost definitivat din momentul lansării concursului și conține toate elementele necesare pentru buna desfășurare a competiției.

3.    Pentru buna desfășurare a concursului s-a realizat un site al concursului cu o secțiune specifică de întrebări și răspunsuri. În urma sesiunilor de întrebări, au fost clarificate toate  aspectele relevante.

4.    Link-ul către pagina de pornire a site-ului concursului este:

https://sites.google.com/view/cis-oradea/pagina-de-pornire

5.     Descărcarea fișierelor suport pentru concurs se poate face de aici:

https://sites.google.com/view/cis-oradea/fi%C5%9Fiere

Facem mențiunea că suportul este pus la dispoziția tuturor cetățenilor pentru asigurarea transparentei.

6.    Doar concurenții inscriși (fiecare concurent în parte) primesc lămuriri referitoare la procedura secretizării, anonimizării și urcării datelor pe platforma Microsoft Teams, pentru fiecare concurent se va crea un canal individual, la care are acces doar concurentul respectiv.

 

 

Donatii spitale
Sectie de votare
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2