Trimite unui prieten

Primăria Oradea a găzduit azi conferința ”Bihorul – strajă la hotare”

Vineri , 10 Mai 2019, 15:41

Exportă PDF - Primăria Oradea a găzduit azi conferința ”Bihorul – strajă la hotare” Tipărește pagina - Primăria Oradea a găzduit azi conferința ”Bihorul – strajă la hotare” Trimite unui prieten - Primăria Oradea a găzduit azi conferința ”Bihorul – strajă la hotare”
Primăria Oradea a găzduit azi conferința ”Bihorul – strajă la hotare”

Primăria Oradea a găzduit azi, 10 mai, în sala mare de ședințe, Conferința "Bihorul - strajă la hotare" organizată de patru licee din Oradea, respectiv Liceul Ortodox Roman Ciorogariu, Liceul Teoretic Aurel Lazăr, Liceul Teoretic Lucian Blaga și Liceul Teoretic Onisifor Ghibu.

Conferința a început cu un moment solemn, respectiv cu intonarea imnului de stat  de către Corul Liceului ortodox "Diacon Nicolae Firu", coordonat de părintele profesor Ștefan Lakatos.

Coordonatoarea și moderatoarea evenimentului a fost d-na profesor Livia Ghiurcuța, profesor de istorie la Liceul Teoretic Aurel Lazăr.

Aceasta s-a adresat celor prezenți: "Ne-am adunat azi, în sala mare a Primăriei Oradea, patru licee cu suflet, pentu ca prin prezentările noastre să ne amintim semnificația a două zile importante pentru istoria poporului nostru: ziua de 9 mai și ziua de 20 aprilie. Mulțumesc consilierului local Morar Grigore, care este azi alături de noi și care ne-a susținut și în proiectul nostru cu Basarabia. Totodată, mulțumesc d-nei Otilia Filip - profesor de istorie la Liceul Teoretic Lucian Blaga, d-nei Livia Ivan - profesor de istorie la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu și d-lui profesor de istorie Florin Oros de la Liceul Ortodox Roman Ciorogariu, mulțumesc elevilor pentru efortul și implicarea lor, mulțumesc părinților care au fost prezenți în sală alături de noi".

În cadrul conferinței au luat cuvântul următorii elevi: de la Liceul Teoretic Aurel Lazăr: Ștefan Matei - elev în clasa a V-a, cu tema "Eroismul neamului românesc la 1877 - 1878" și Romina Fetea - elevă tot în clasa a V-a, cu tema "În apărarea fruntașilor țării - scurtă incursiune prin cuvintele și ideile unor bravi bihoreni"; de la Liceul Teoretic Roman Ciorogariu:  Gabriel Țoța -  elev în clasa a XII-a A, cu tema "Tripla semnificație a zilei de 9 mai" și Dalia Ilea - elevă în clasa a XI-a A, cu tema "Desăvârșirea eliberării Bihorului și a Oradiei la 20 aprilie 1919"; Liceul Teoretic Lucian Blaga  - elevele Georgiana Crainic și Recheșan Carmen", cu tema "Viața mea este a poporului meu" și de la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu - eleva Dalia Moșuț cu tema "Campania din 1919 în Ungaria".

Conferința s-a încheiat în acordurile unor frumoase melodii patriotice interpretate de Corul Liceului ortodox "Diacon Nicolae Firu", coordonat de părintele profesor Ștefan Lakatos.

 

Galeria foto - Primăria Oradea a găzduit azi conferința ”Bihorul – strajă la hotare”

Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei