Trimite unui prieten

Primăria Oradea amenajează locuri de parcare și un nou parc în cartierul Nufărul

Joi , 11 Iulie 2019, 13:00

Exportă PDF - Primăria Oradea amenajează locuri de parcare și un nou parc în cartierul Nufărul Tipărește pagina - Primăria Oradea amenajează locuri de parcare și un nou parc în cartierul Nufărul Trimite unui prieten - Primăria Oradea amenajează locuri de parcare și un nou parc în cartierul Nufărul
Primăria Oradea amenajează locuri de parcare și un nou parc în cartierul Nufărul

Primăria Oradea a început la finalul lunii mai lucrările de amenajare de locuri de parcare și accese auto în zona străzii Morii, lângă blocurile X13-X14-AN11, din cartierul Nufărul. Tot în această zonă administrația locală pregătește și realizarea unui nou parc, pe o suprafață totală de 1.853 mp.

În ceea ce privește lucrările de amenajare parcări pe o suprafață de 1083 mp, aici sunt în curs de realizare un număr de 23 de locuri de parcare cu dimensiunea de 5x2.5 m.

De la începerea lucrărilor până în prezent au fost executate săpăturile și stratul de balast atât la accesul auto cât și la parcări, în proporție de 100%, au fost montate bordurile, a fost reabilitat un podeț în proporție de 60% și sunt executate lucrările de canalizare pluvială. Urmează realizarea stratului de piatră spartă, așternerea mixturilor asfaltice și marcajele rutiere.

Lucrările sunt executate de asocierea:  S.C. Drumuri Bihor S.A. + SC Proexco SRL+SC Drum Asfalt SRL + SC Electofor SRL, valoarea contractului fiind de 211.801,41 lei fără TVA .

Totodată, cu scopul de a crește numărul suprafețelelor de spații verzi din Oradea, precum și pentru a realiza un punct de atracție și de petrecere a timpului liber pentru locuitorii din zonă, administrația locală pregătește amenajarea unui parc de cartier, prin modernizarea unui spațiu verde degradat în zona străzii Morii, în spatele centrului comercial Selgros.

În data de 2 iulie a avut loc deschiderea ofertelor depuse pentru eleborarea proiectului pentru autorizarea lucrărilor, a proiectului tehnic de execuție a lucrărilor, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru amenajarea parcului din zona străzii Morii. La licitația organizată s-a prezentat un singur ofertant, momentan proiectul se află în stadiul de evaluare a ofertelor.

Valoarea estimată este de 605.759,39 fără TVA, iar în cazul în care oferta depusă se va declara câștigătoare și va avea loc semnarea contractului, lucrările de amenajare a parcului ar putea începe în cursul lunii august.

,,Scopul investiției este modernizarea unui spațiu verde degradat, în vederea creării unui parc contemporan, atractiv pentru locuitorii din zonă. Ne dorim ca parcul să fie un spațiu util pentru toate vârstele, un spațiu de odihnă care este destinat în același timp atât sportului cât și plimbărilor în aer liber", a declarat Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea.

Lucrările propuse în cadrul investiției sunt: amenajarea unui spațiu de joacă pentru copii, amplasarea unui teren de baschet, realizarea a două alei transversale care să lege diferite zone ale parcului, platforme asfaltate delimitate de borduri din beton, amplasare bănci clasice cu spătar, montare masă și bănci, montare coșuri de gunoi, amenajare spații verzi, amplasare rastere pentru biciclete, realizarea unui sistem de irigare automatizat, realizarea unui gard metalic la terenul de baschet, împrejmuirea parcului, realizarea iluminatului public.

 

 

 

Galeria foto - Primăria Oradea amenajează locuri de parcare și un nou parc în cartierul Nufărul

Donatii spitale
Sectie de votare
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2