Trimite unui prieten

Primăria Oradea demarează împreună cu RER un proiect pilot de colectare selectivă a sticlei

Vineri , 9 Octombrie 2020, 13:52

Exportă PDF - Primăria Oradea demarează împreună cu RER un proiect pilot de colectare selectivă a sticlei Tipărește pagina - Primăria Oradea demarează împreună cu RER un proiect pilot de colectare selectivă a sticlei Trimite unui prieten - Primăria Oradea demarează împreună cu RER un proiect pilot de colectare selectivă a sticlei
Primăria Oradea demarează împreună cu RER un proiect pilot de colectare selectivă a sticlei

Primăria Oradea împreună cu RER Vest urmează să demareze un proiect pilot de colectare selectivă, constând în colectarea separată a sticlei la 123 de asociații de proprietari cuprinse în acest program.

Perimetrul în care se va desfășura acest proiect pilot este același în care s-a desfășurat și proiectul colectării deșeurilor bio, respectiv din Parcul 1 Decembrie, pe partea dreaptă a străzii Nufărului, până la Lotus.

Potrivit reprezentanților RER Vest, în prezent se află în curs de achiziție cele 130 de pubele a câte 120 l fiecare, cu care vor fi dotate cele 123 de asociații de proprietari. Fiecare pubelă va avea un capac prevăzut cu fantă pentru colectarea sticlei.

Consiliul Local Oradea a aprobat alocarea a peste 11.700 de lei plus TVA pentru dotarea asociațiilor cu aceste recipiente.

După încheierea acestui proiect pilot, se va face o analiză a procesului de colectare a sticlei și se va lua o decizie finală legată de colectarea separată a acesteia.

De menționat că în aceste pubele se vor depune doar sticle de băuturi și borcane, nu și sticlă de geam, veselă, vaze, obiecte de  ceramică, care în continuare se vor putea depune la cele două puncte de colectare selectivă de pe str. Thurzo Sandor și str. Uzinelor. 

 

 

Situatie Covid
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator