Trimite unui prieten

Primăria Oradea suplimentează de la bugetul local bursele de merit și cele de performanță pentru elevi

Joi , 1 Aprilie 2021, 13:00

Exportă PDF - Primăria Oradea suplimentează de la bugetul local bursele de merit și cele de performanță pentru elevi Tipărește pagina - Primăria Oradea suplimentează de la bugetul local bursele de merit și cele de performanță pentru elevi Trimite unui prieten - Primăria Oradea suplimentează de la bugetul local bursele de merit și cele de performanță pentru elevi
Primăria Oradea suplimentează de la bugetul local bursele de merit și cele de performanță pentru elevi

În ședința Consiliului Local de miercuri, 31 martie, s-a aprobat cuantumul burselor lunare aferente anului 2021 pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat din municipiul Oradea. Este vorba de 11.376 de beneficiari, o parte a acestora urmând să primească, la iniţiativa Primăriei Oradea, o sumă mai mare decât cea stabilită de guvern.

După cum se știe Guvernul României a emis o Ordonanță de Urgență prin care toți elevii care îndeplinesc condițiile pentru cele patru categorii de bursă, respectiv bursă de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social primesc o sumă în cuantum de 100 lei/lună/elev, indiferent de categoria la care se încadrează.

În cadrul conferinței de presă de ieri, primarul Florin Birta a făcut câteva precizări privind completările financiare pe care Primăria Oradea a decis să le aducă la cuantumul acestor burse: „Pe lângă această sumă fixă acordată de la bugetul de stat, Primăria Oradea dorește să vină cu o suplimentare. Nu este normal ca o bursă socială sau o bursă de studiu să fie de 100 lei, iar o bursă de merit sau o bursă de performanță să aibă același cuantum valoric. Astfel, diferența de 20 lei la bursele de merit și de 50 lei la bursele de performanță va fi asigurată din bugetul municipiului Oradea. Asta înseamnă un buget suplimentar acordat de municipalitate de 1,2 - 1,4 milioane de lei pe an".

Această suplimentare de la bugetul local este așadar o modalitate de a recompensa și de a evidenția rezultatele școlare deosebite ale elevilor orădeni.

Bursele de ajutor social vor fi de 100 lei/lună (879 de elevi beneficiari în Oradea), bursa de studiu - 100 lei/lună (3.000 de elevi), bursa de merit - 120 lei/lună (7.415 de elevi) și bursa de performanță de 150 lei/lună (72 de persoane).

Datele privind numărul elevilor beneficiari au fost transmise de Inspectoratul Școlar Județean, urmând să se țină legătura în continuare cu toate unitățile de învățământ, pentru ca toți elevii care îndeplinesc condițiile pentru bursă să beneficieze de ea.

Primăria Oradea are deja pregătit bugetul pentru suplimentarea burselor de merit și a celor de performanță, astfel că în momentul în care vin banii de la bugetul de stat, elevii urmează să primească efectiv bursele.

 

Situatie Covid
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
ROHU 421