Trimite unui prieten

Primăria Oradea urmează să execute a IV-a etapă de dezinsecție

Miercuri , 3 Iulie 2019, 14:58

Exportă PDF - Primăria Oradea urmează să execute a IV-a etapă de dezinsecție Tipărește pagina - Primăria Oradea urmează să execute a IV-a etapă de dezinsecție Trimite unui prieten - Primăria Oradea urmează să execute a IV-a etapă de dezinsecție
Primăria Oradea urmează să execute a IV-a etapă de dezinsecție

În vederea distrugerii insectelor generatoare de disconfort (țânțari,muște,etc.) în faza de adult și larve, Primăria  Oradea anunță locuitorii că în perioada 09.07.2019 - 10.07.2019 și 11.07.2019 - 12.07.2019 (două treceri) se execută prin tratament la sol, lucrarea de dezinsecție - etapa a IV-a, în zonele publice, spații verzi și cursurile de apă de pe raza municipiului Oradea.

Produsele ce urmează a fi folosite pentru activitatea de dezinsecție sunt:

K-OTHRINE PROFI EC 250 - insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor adulți (inclusiv a speciei Aedes Albopictus, responsabilă pentru răspândirea virusului Zika) și VECTOBAC WG - produs insecticid special conceput pentru combaterea țânțarilor aflați în stadiul de larvă. Produsele  sunt avizate de Ministerul Sănătății - Comisia Națională a Produselor Biocide, fac parte din grupele Xi și Xn de toxicitate și se regăsesc în Registrul Național al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar umană.

Se recomandă populației să evite contactul insecticidului cu ochii.

În caz de timp nefavorabil, lucrarea se va amâna pentru o perioadă imediat următoare care se va comunica prin presă.

Totodată, Primăria Oradea solicită tuturor deținătorilor de terenuri cu vegetație - grădini, livezi, terenuri virane, să execute de asemenea operațiuni specifice de dezinsecție concomitent cu operațiunile de dezinsecție desfășurate de municipalitate prin operatorul licențiat S.C Coral Impex S.R.L.

În acest sens, deținătorii de terenuri vor contacta operatorul licențiat S.C Coral Impex S.R.L  pentru a desfășura această activitate.

"Menționăm că Municipiul Oradea are obligația de a presta această activitate numai în spațiile publice, dar insectele (muște, țânțari etc.) migrează și pe domeniile private ale  cetățenilor, iar dacă pe aceste spații nu se efectuează operațiuni de dezinsecție, operațiunea de ansamblu nu poate avea un rezultat satisfăcător. Primăria Oradea solicită totodată cetățenilor să asigure cosirea vegetației cel puțin o dată pe lună pe perioada sezonului cald, deoarece vegetația abundentă favorizează apariția țânțarilor", precizează Mircea Stejeran - şeful Serviciului Lucrări și Servicii Publice din cadrul Primăriei Oradea.

 

 

 

Donatii spitale
Sectie de votare
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2