Trimite unui prieten

Primăria Oradea va amenaja trei piste de pumptrack și zonele verzi aferente lor

Joi , 10 Septembrie 2020, 15:36

Exportă PDF - Primăria Oradea va amenaja trei piste de pumptrack și zonele verzi aferente lor Tipărește pagina - Primăria Oradea va amenaja trei piste de pumptrack și zonele verzi aferente lor Trimite unui prieten - Primăria Oradea va amenaja trei piste de pumptrack și zonele verzi aferente lor
Primăria Oradea va amenaja trei piste de pumptrack și zonele verzi aferente lor

În ședința Consiliului Local de azi, 10 septembrie, au fost aprobate studiile de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru amenajarea a trei piste de pumptrack, cu zonele verzi aferente pe strada Sovata - zona Crișului Repede - către centură, în Parcul 1 Decembrie și în Parcul Salca II - lângă Peța.

Primarul Ilie Bolojan a explicat în conferința de presă de azi de la ce  a pornit ideea acestui proiect: "Intenționăm să realizăm trei piste speciale pentru bicicliștii pasionați de pump-track. Inițiativa de a amenaja aceste piste se datorează unei orădence care lucrează la Primăria Dusseldorf și care, întoarsă acasă la Oradea cu copiii ei, a venit și mi-a spus că nu are unde să îi ducă la activități specifice vârstei lor, așa cum are posibilitatea în Germania."

Investițiile pentru ,,amenajarea de noi spații verzi și pentru construcțiile cu caracter educativ și sportiv - amenajare piste de pumptrack", sunt propuse pentru toate cele trei zone menționate mai sus de către  A.D.I Zona Metropolitană Oradea, în vederea valorificării unor spații neutilizate până în acest moment, care prin amenajare și funcționalizare, pot deveni valoroase și în plus pot canaliza dezvoltarea arealelor mai ample în care se află, aceste piste având impact mai ales în zona de tineret.

În ceea ce privește investiția din str. Sovata - zona Crișului Repede, aceasta presupune realizarea unei piste de pumptrack de 182 m și amenajarea unei zone verzi de 7.770 mp, valoarea lucrărilor fiind de 972.532,12 lei cu TVA inclus, iar termenul de execuție de 10 luni.

În Parcul 1 Decembrie se va amenaja o pistă de pumptrack de 118 m și 15.570 mp de zonă verde. Aici, valoarea investiției este de 490.868,85 lei cu TVA inclus, iar termenul de execuție este de 6 luni.

Parcul Salca II va beneficia și el de o pistă de pumptrack de 305 m și de o zonă verde de 13.806 mp, valoarea lucrărilor fiind de 1.229.931 lei cu TVA inclus, iar termenul de realizare va fi de 10 luni.

Pe lângă cele trei zone, Primăria Oradea a mai amenajat terenul pentru o a patra pistă de pumptrack în zona calea Aradului - Era Shooping, care va fi montată la finalul lunii septembrie. Pentru această zonă avem un proiect de responsabilitate socială, astfel încât donația echipamentelor va fi asigurată de firma Hornbach Oradea.

 

 

Galeria foto - Primăria Oradea va amenaja trei piste de pumptrack și zonele verzi aferente lor

Donatii spitale
Sectie de votare
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
ROHU 421