Trimite unui prieten

Primăria preia Spitalul Judeţean

Marti , 23 Noiembrie 2010, 15:21

Exportă PDF - Primăria preia Spitalul Judeţean Tipărește pagina - Primăria preia Spitalul Judeţean Trimite unui prieten - Primăria preia Spitalul Judeţean
Primăria preia Spitalul Judeţean

În cadrul conferinţei de presă de azi, primarul Ilie Bolojan a prezentat modul în care se va realiza transferul managementului sanitar al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea de la Consiliul Judeţean la Primăria Oradea. Acest transfer se realizează ca urmare a adoptării Hotărârii de Guvern nr. 529/2010, care va intra în vigoare de la 1 decembrie 2010, având un termen de 30 de zile pentru aplicare.

 În următoarea şedinţă de Consiliu Local urmează să fie supus aprobării un proiect de hotărâre care să stabilească şi aspectele cu privire la preluarea patrimoniului  de la Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea. După aprobarea acestei hotărâri, municipalitatea va demara procedura de preluare efectivă.

„Primăria va avea în vedere luarea tuturor măsurilor care se impun pentru ca Spitalul Judeţean să fie autorizat, respectiv va reduce numărul de paturi care sunt peste normativ şi va transfera secţiile care nu corespund specificului spitalului, pentru ca acesta să rămână unul de urgenţe. Cel mai târziu până în toamna anului viitor, Staţionarul II va fi eliberat, secţiile urmând să fie mutate fie în Staţionarul I, fie la Spitalul Municipal" a spus primarul Ilie Bolojan.

Reprezentanţii municipalităţii au discutat deja cu consiliul director noua structură propusă pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, toate propunerile făcute respectând circuitele sanitare. În ataşament găsiţi noua structură de organizare a spitalului.

„În cadrul întâlnirilor avute, am solicitat spitalelor să evite internările din motive sociale, să reducă zilele de internare pentru bolnavii acuţi şi să achiziţioneze medicamente mai puţin costisitoare", a spus primarul Ilie Bolojan.

În ceea ce priveşte reorganizarea Spitalului Municipal, în partea superioară vor fi secţiile de pediatrie, la etajele inferioare - secţiile care urmează să fie preluate de la Spitalul Judeţean, iar la etajul V - Secţia de Oncologie. În ataşament găsiţi noua structură organizatorică propusă pentru Spitalul Municipal.

Urmează ca în primele două luni ale anului viitor, Spitalul Municipal să fie complet reabilitat, în timp ce Spitalul Judeţean va fi gata până în toamna anului 2011.

 

Fișiere - Primăria preia Spitalul Judeţean

Donatii spitale
Sectie de votare
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
ROHU 421